EUROLYGA 2023

Rusijos agresiją šlovinantis plaukikas J. Rylovas spjovė į draudimą dalyvauti varžybose ir plaukė šalies čempionate

Rusijos plaukikas Jevgenijus Rylovas nutarė dalyvauti Rusijos čempionate nepaisydamas Tarptautinės plaukimo federacijos (FINA) draudimo startuoti varžybose dėl dalyvavimo Rusijos agresiją prieš Ukrainą šlovinančiame mitinge Maskvoje.

Jevgenijus Rylovas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Jevgenijus Rylovas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 26, 2022, 12:06 PM

Dukart olimpinio aukso laimėtojas dalyvavo Rusijos čempionate Kazanėje, nors jam uždraudė dalyvauti varžybose ir skyrė 9 mėnesių diskvalifikaciją.

25 metų J.Rylovas vyrų 100 metrų plaukimo nugara rungtyje finišavo trečias, atsilikęs nuo nugalėtojo Klimento Kolesnikovo ir antrąją vietą užėmusio Nikolajaus Zujevo.

FINA patvirtino, kad ištirs plaukiko dalyvavimą Kazanėje.

„FINA žino, kad J.Rylovas savaitgalį dalyvavo Rusijos čempionate ir pradėjo vidinę peržiūrą, siekdama išsiaiškinti, ar nebuvo pažeistos FINA sankcijos ar taisyklės“, – rašoma pranešime.

Rusijos plaukimo federacijos prezidentas Vladimiras Salnikovas tvirtino, kad čempionatas nebuvo sankcionuotas FINA, ir apkaltino organizaciją „šališku“ sprendimu.

Praėjusią savaitę FINA uždraudė J.Rylovui dalyvauti visose varžybose iki 2023 m. sausio vidurio, tačiau atrodo, kad plaukikas nesuvokė sankcijų, nes Rusijos ir Baltarusijos sportininkams ir pareigūnams vis tiek draudžiama dalyvauti jos renginiuose iki metų pabaigos.

„Manau, kad išgyvensiu devynis mėnesius, bet kokiu atveju iki 2022 metų pabaigos tarptautinių startų nebus“, – sakė jis Rusijos žiniasklaidai.

FINA iš pradžių leido Rusijos ir Baltarusijos sportininkams neutraliai varžytis po invazijos į Ukrainą, bet kovo 23 d. įvedė draudimą, kai kelios šalys pagrasino boikotuoti šių metų pasaulio čempionatą Budapešte, kuris vyks birželio 18–liepos 3 dienomis.

J.Rylovas buvo vienas iš daugelio garsių Rusijos sportininkų, dalyvavusių prezidento Vladimiro Putino politiniame mitinge Maskvos Lužnikų stadione 2014 m. kovo 18 d. Krymo aneksijos metinių proga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.