EUROLYGA 2023

Vimbldonas paaiškino Rusijos ir Baltarusijos tenisininkų draudimo priežastys: „Turėjome du realius variantus“

Balandžio 20 d. Vimbldonas paskelbė, kad dėl Rusijos vykdomo karo Ukrainoje Rusijos ir Baltarusijos žaidėjai šiemet negalės dalyvauti čempionate, o po savaitės laiko organizatoriai paaiškino savo sprendimo motyvus.

 Vimbldonas paaiškino Rusijos ir Baltarusijos tenisininkų draudimo priežastys<br> REUTERS/Scanpix nuotr.
 Vimbldonas paaiškino Rusijos ir Baltarusijos tenisininkų draudimo priežastys<br> REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 27, 2022, 2:09 PM

„All England“ klubo pirmininkas Ianas Hewittas teigė, kad Vimbldono komandai beveik neliko kito pasirinkimo, kaip tik uždrausti Rusijos ir Baltarusijos žaidėjams dalyvauti turnyre.

I.Hewittas patvirtino, kad Didžiosios Britanijos vyriausybė siekė šio draudimo, bet dėl galutinio sprendimo leido apsispręsti Vimbldono komandai.

Vimbldonas galėjo paprašyti Rusijos žaidėjų pasirašyti prieš Vladimirą Putiną nukreiptus raštus, reikalauti, kad jie viešai pasmerktų Putiną ir Rusijos režimą, tačiau jie nusprendė nesirinkti šio kelio, nes manė, kad tai gali kelti pavojų Rusijos žaidėjams ir jų šeimoms.

Vimbldonas teigia priėmęs „atsakingiausią įmanomą sprendimą“ ir pridūrė, kad jie „liko be realios alternatyvos“.

„Britanijos vyriausybė nustatė gaires sporto organizacijoms ir renginiams Didžiojoje Britanijoje, siekdama apriboti Rusijos įtaką.

Mes daug galvojome apie galimybes. Tai iš esmės turėjome du realius variantus: neleisti dalyvauti arba leisti dalyvauti, bet tik su konkrečiais pareiškimais (prieš Rusijos invaziją į Ukrainą) iš atskirų žaidėjų.

Apsvarstėme daugybę įvairių variantų. Po ilgo ir kruopštaus svarstymo padarėme dvi tvirtas išvadas. Pirma – net jei priimtume įrašus (iš Rusijos ir Baltarusijos žaidėjų) su rašytinėmis deklaracijomis, rizikuotume, kad jų sėkmė arba dalyvavimas bus panaudotas Rusijos režimo propagandos mašinai, kas mūsų netenkina.

Antra – mes privalome užtikrinti, kad jokie veiksmai nesukeltų pavojaus žaidėjams ar jų šeimoms. Suprantame ir labai apgailestaujame, kokį poveikį tai turės visiems nukentėjusiems žmonėms. Manome, kad priėmėme atsakingiausią sprendimą.

Manome, kad (atsižvelgiant į vyriausybės nurodymus) šioje tikrai išskirtinėje ir tragiškoje situacijoje nėra jokios realios alternatyvos“, – sprendimą aiškino I.Hewittas.

Vimbldonas yra vienas iš keturių per metus vykstančių Didžiojo kirčio turnyrų ir laikomas prestižiškiausiu teniso turnyru. Turnyras vyks birželio 27 – liepos 10 d.

Vasario 24 d. ankstų rytą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui įsakius pradėti karą, Ukrainą puolė rusų pajėgos. Rusijos įsiveržimas į nepriklausomą kaimyninę valstybę jau pareikalavo tūkstančių gyvybių. Vakarų pasaulis pasmerkė tokį V.Putino elgesį ir ėmėsi itin griežtų sankcijų prieš šalį agresorę Rusiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.