EUROLYGA 2023

Latvijos sportininkas per V. Putiną turėjo pasikeisti savo pavardę

Per visą savo sportinę karjerą Latvijos rogučių sporto atstovas 27-erių Kristenas Putinas labiau mėgdavo pasijuokti iš savo pavardės, kuri yra kaip ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino.

 K.Putinas ir V.Putinas<br> lrytas koliažas
 K.Putinas ir V.Putinas<br> lrytas koliažas
 Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Latvijos rogučių sporto atstovas Kristenas Putinas.<br> instagram.com nuotr.
 Latvijos rogučių sporto atstovas Kristenas Putinas.<br> instagram.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2022-04-28 21:27

„Kai kada pajuokaudavome, kad atvykus galėčiau Rusijoje tvarką padaryti. Kartais net buvo įdomiau gyventi su tokia pavarde, nes daug žmonių atkreipdavo į tave dėmesį ir stebėdavosi, iš kur ją gavau. Pradžioje dėl to patirdavau tik teigiamas emocijas“, – kalbėjo savo šalies žiniasklaidai latvis.

K.Putinas aikšino, kad dar didesnis dėmesys jam teko po to, kai rogučių dvejetų varžybose jis pateko tarp elitinių atletų ir žiniasklaidos dėmesys padidėjo daug kartų.

„Kai pradėjau startuoti svarbiausiuose turnyruose, apie mane pradėjo rašyti žiniasklaidoje, tuomet atsirado daug kalbų, iš kur atsirado pas latvį tokia pavardė. Žurnalistai mane vadino Putniu, Putnu, Putinsu ir pan.

Tačiau po 2014-ųjų ukrainiečių sportininkai jau tada žiūrėjo į mane įtariai. Jokių pykčių nebuvo, tačiau jautėsi, kad ta pavardė jiems nėra maloni“, – aiškino K.Putinas, kuris po Rusijos invazijos į Ukrainą vasario 24-ąją nutarė atsikratyti šios pavardės.

Dabar latvis tapo Kristenu Rodi – pavardę buvęs sportininkas pasikeitė balandžio 13 dieną ir tai yra jo tėvo pavardė.

„Mano pozicija yra tokia – ateityje nenoriu kad mane ar mano vaikus pagal pavardę sietų su karo nusikaltėliu. Vladimiras Putinas yra didžiausias karo nusikaltėlis. Rusija įsiveržė į Ukrainą ir tai yra sunkus nusikaltimas.

Maža to, kad aš nepritariu tokiam karui – tai apskritai nepriimtina, kai vienas žmogus sukelia karą Europoje ir dėl to žūva tūkstančiai niekuo nekaltų civilių ir kariškių.

Ir viskas tai siejama su Putino pavarde. Gal kažkam ir nieko turėti tokią pavardę, tačiau ne man“, – kalbėjo K.Rodi.

Latvijos įstatymai leidžia piliečiams, sulaukusiems 16 metų, pakeisti savo pavardę, jei tam yra svarbių priežasčių. Viena iš jų: „pavardė kelia sunkumų asmenybei integruotis į visuomenę.“

Pastarąjį kartą sportininkas su Putino pavarde yra triumfavęs tarptautinėje arenoje 2020 metais, kai kartu su Imantu Marcinekvičiu užėmė pirmą vietą Siguldoje vykusiose pasaulio taurės varžybose.

Po metų K.Rodi nepavyko prasimušti į Latvijos rogutininkų rinktinę, kuri turėjo atstovauti šaliai Pekino olimpiadopje ir atletas baigė karjerą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.