EUROLYGA 2023

​Lietuvos moterų rankinio lygos pusfinalyje – įtikinama žalgiriečių pergalė ir atkaklus sostinės derbis

Lietuvos moterų rankinio lygoje prasidėjo pusfinalių kovos iki dviejų pergalių. Lietuvos čempionės titulą ginanti Kauno rajono „HC Garliava“ pusfinalyje susitinka su reguliariojo sezono nugalėtoja Kauno „ACME-Žalgirio“ komanda. Kitame pusfinalyje kovoja dvi Vilniaus ekipos – „Eglė“ ir „Tauras“.

​Lietuvos moterų rankinio lygos pusfinalyje – įtikinama žalgiriečių pergalė ir atkaklus sostinės derbis.<br>E.Šemioto nuotr.
​Lietuvos moterų rankinio lygos pusfinalyje – įtikinama žalgiriečių pergalė ir atkaklus sostinės derbis.<br>E.Šemioto nuotr.
​Lietuvos moterų rankinio lygos pusfinalyje – įtikinama žalgiriečių pergalė ir atkaklus sostinės derbis.<br>E.Šemioto nuotr.
​Lietuvos moterų rankinio lygos pusfinalyje – įtikinama žalgiriečių pergalė ir atkaklus sostinės derbis.<br>E.Šemioto nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-04-29 10:13

Pirmose kauniečių rungtynėse intriga išsilaikė neilgai. Namuose žaidusios „Žalgirio“ rankininkės jau pirmame kėlinyje susikrovė dviženklę persvarą ir iškovojo įtikinamą pergalę 43:30.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė geriausia 2021 m. Lietuvos rankininkė Audinga Kniubaitė, pelniusi 12 įvarčių. Dovilė Ilčiukaitė prie pergalės pridėjo 11 įvarčių. „Garliavos“ komandai Karolina Sparnauskaitė pelnė 10 įvarčių, Emilė Aglinskaitė įmetė 6 įvarčius.

„Džiaugiamės ne tik užtikrinta pergale, bet ir geru žaidimu. Gerai gynėmės ir tai leido rengti greitas kontratakas. Sekėsi ir pozicinis žaidimas, dažnai kombinacijas užbaigėme įvarčiais. Prasidėjo lemiamų rungtynių metas ir džiugina tai, kad komanda žaidė taip, kaip treneriams norisi matyti ir demonstravo žaidimą pagal savo galimybes. Bet varžovės stiprios ir atsakomosiose rungtynėse svečiuose laukia nauja istorija. Viskas prasidės iš naujo ir vėl reiks rodyti tokį pat kokybišką žaidimą“, – sakė reguliarųjį sezoną laimėjusio ir iškart į pusfinalį patekusio „Žalgirio“ treneris Antanas Skarbalius.

„Žalgirio“ pergalę Kaune stebėjo ir EHF Čempionų lygos laimėtojas Jonas Truchanovičius bei Lietuvos vyrų rankinio rinktinės treneris Gintaras Savukynas.

Vilniuje daug atkakliau vyko „Eglės“ ir „Tauro“ komandų pirmasis pusfinalio susitikimas. Pirmą kėlinį 17:13 laimėjo „Tauras“, tačiau po pertraukos iniciatyvą perėmė „Eglė“. Nugalėtojos paaiškėjo tik paskutinę minutę. „Eglės“ rankininkės išplėšė pergalę rezultatu 30:28.

Nugalėtojoms Aušra Šponė pelnė 8 įvarčius, 6-is surinko Rita Repečkaitė. „Tauro“ komandos nuo pralaimėjimo neišgelbėjo net 14 įvarčių pelniusi Silvija Mackonytė, 7 įvarčius įmetė Dominyka Andronik.

„Pirmame kėlinyje neišpildėme to, ką planavome. Nors gynėmės iki galo, bet varžovėms vis tiek pavykdavo pasiekti įvarčius. Po pertraukos padarėm išvadas ir antrame kėlinyje pavyko sustyguoti žaidimą bei perlaužti rungtynių eigą. Buvo labai klampios, atkaklios ir permainingos rungtynės. Žiūrovams tokias rungtynes stebėti labai įdomu, bet treneriams – labai sunku. Prieš atsakomąsias rungtynes turime išanalizuoti kas nepavyko. Žaidime per daug nereikia nieko keisti, bet reikia aikštėje laikytis numatyto žaidimo plano“, – tvirtino „Eglės“ treneris Karolis Kaladinskas.

Atsakomosios pusfinalio rungtynės vyks gegužės 1 dieną. Jeigu prireiks lemiamų trečiųjų rungtynių, jos numatytos gegužės 5 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.