EUROLYGA 2023

Klaipėdoje paaiškėjo Lietuvos lankininkų rinktinės sudėtis

Šį savaitgalį Smiltynėje lankininkai rungėsi Vyganto Juozapaičio atminimo taurės varžybose. Jų metu paaiškėjo, kas pateko į Lietuvos lankininkų rinktinę, birželį vyksiančią į Europos šaudymo iš lanko čempionatą.

 Klaipėdoje paaiškėjo Lietuvos lankininkų rinktinės sudėtis<br> Organizatorių nuotr.
 Klaipėdoje paaiškėjo Lietuvos lankininkų rinktinės sudėtis<br> Organizatorių nuotr.
 Klaipėdoje paaiškėjo Lietuvos lankininkų rinktinės sudėtis<br> Organizatorių nuotr.
 Klaipėdoje paaiškėjo Lietuvos lankininkų rinktinės sudėtis<br> Organizatorių nuotr.
 Klaipėdoje paaiškėjo Lietuvos lankininkų rinktinės sudėtis<br> Organizatorių nuotr.
 Klaipėdoje paaiškėjo Lietuvos lankininkų rinktinės sudėtis<br> Organizatorių nuotr.
 Klaipėdoje paaiškėjo Lietuvos lankininkų rinktinės sudėtis<br> Organizatorių nuotr.
 Klaipėdoje paaiškėjo Lietuvos lankininkų rinktinės sudėtis<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 1, 2022, 5:40 PM

Keliaus į Vokietiją

Po antrojo antrankinio etapo, susumavus dviejų etapų rezultatus, paaiškėjo Lietuvos rinktinės sudėtis: moterų ir vyrų komandos, šaudančios olimpiniais lankais, ir vyrų komanda, šaudanti skriemuliniais lankais.

Į moterų komandą pateko Juliana Semionova iš Vilniaus, Paulina Ramanauskaitė ir Inga Timinskienė iš Alytaus. Vyrų komandos nariai: Modestas Šliauteris iš Šiaulių, Ramūnas Kašėta iš Kauno ir Dovydas Bagdanavičius iš Vilniaus. Skriemulinio lanko grupėje Lietuvą atstovaus Vladas Šigauskas iš Kauno, Remigijus Bileišis iš Utenos ir Rolandas Baranauskas iš Alytaus.

„Palyginę Lietuvos ir šalies, kurioje vyks Europos čempionatas, geografinę padėtį, labai aukštų rezultatų nesitikime. Čempionatas vyksta gana anksti, o dėl klimato lietuviai pasiruošti lauko varžyboms turi labai mažai laiko, – pastebėjo Lietuvos lankininkų federacijos (LLF) prezidentas Gediminas Maksimavičius. – Tiesiog tikimės, kad jie parodys asmeninius rezultatus. Taip pat viliamės, kad vyrų komanda paklius į atkrintamąsias varžybas ir turės progą kovoti dėl medalių.“

Trūksta lėšų ir pasirengimo

Nors LLF padengia sportininkų išlaidas Europos ir pasaulio čempionatuose, bet, kaip pastebėjo G.Maksimavičius, finansavimas nėra pakankamas. „Neužtenka lėšų rengti mokomąsias sportines stovyklas. Todėl lietuvių sportininkams sunku prilygti užsieniečiams“, – apgailestavo LLF prezidentas.

Pasiruošimo trūkumą pastebėjo ir į rinktinę patekęs M.Šliauteris. „Pasiruošimo visą laiką trūksta. Kaip prieš egzaminą – pritrūksta vienos dienos ar kelių savaičių. Daugiau treniruočių – geresni rezultatai. O kai tai darai neprofesionaliai, po darbų, yra kaip yra, – sakė šiaulietis. – Reikia sąlygų, treniruočių, trenerio, kurio net neturiu. Treniruojuosi pats, priebėgom šiek tiek padeda tėvas, buvęs treneris. Nėra konkretumo. Dažniausiai pats mokaisi, pats viską darai, pats kitus treniruoji.“

J.Semionova jau yra dalyvavusi penkiuose Europos ir pasaulio čempionatuose, tačiau aukštų rezultatų Vokietijoje nesitiki, mat lauko varžybose buvo padariusi ilgą pertrauką. „Nešaudžiau ketverius metus. Tik dabar pradedu lauko sezoną. Didelių tikslų neturiu, tiesiog siekiu kvalifikacijoje susidoroti psichologiškai“, – užsiminė sportininkė.

Jos manymu, į Lietuvos rinktinę papuolė gerų rezultatų pasiekiantys sportininkai, todėl birželį Miunchene ir skriemulinių, ir olimpinių lankų komandos Europos čempionato atrankinėse varžybose turi galimybę patekti į geriausių sportininkų dvidešimtuką ar net dešimtuką.

Varžybų rezultatai

V.Juozapaičio atminimo taurės varžybose pusšimtis sportininkų rungėsi olimpinių, paprastųjų ir skriemulinių lankų kategorijose.

Olimpinių lankų vyrų grupėje laimėjo Modestas Šliauteris („Auksinis šaulys“). Antroji vieta atiteko Vidmantui Vaičekauskiui iš Klaipėdos lankininkų klubo, o trečioji – Ramūnui Kašėtai (Kauno sporto asociacija).

Moterų grupėje aukso medalį gavo Juliana Semionova (Vilniaus lankininkų sporto klubas). Sidabro ir bronzos medaliai iškeliavo į Alytaus klubą ASRC-„Žaliasis lankas“: antrąją vietą užėmė Paulina Ramanauskaitė, trečiąją – Inga Timinskienė.

Skriemulinių lankų kategorijoje nenugalimas buvo Vladas Šigauskas (Kauno sporto asociacija). Antroje vietoje atsidūrė Remigijus Bileišis (Utenos lankininkų klubas). Trečioje – Ugnius Timinskas („Žaliasis lankas“).

Paprastųjų lankų vyrų kategorijoje pirmąją vietą laimėjo Rimantas Šuliokas („Kauno lankininkai“). Sidabro ir bronzos medalius pasidalijo Klaipėdos lankininkų klubo nariai: sidabras atiteko vyriausiam – 85 metų – varžybų dalyviui Borisui Melnikovui, o bronza – Dominykui Andruliui.

Moterų kategorijoje prizines vietas pasidalijo sportininkės iš Marijampolės sporto klubo „Ugninė strėlė“: Aistė Stagniūnaitė pelnė auksą, o jos kolegė Halina Radvilienė – sidabrą.

Kur varžybos vyks kitąmet?

Nusipelniusio trenerio V.Juozapaičio atminimo varžybos paprastai vykdavo gimtajame jo mieste – Šiauliuose. Tačiau, šiauliečiams susidūrus su sunkumais, varžybų organizavimo naštą perėmė klaipėdiečiai.

Šiųmetinių varžybų šaudymo vadovas Romualdas Grinkevičius kartu su žmona jas rengdavo nuosavoje sodyboje, tačiau ją nusprendė parduoti. „Nebepavelkam kojų. O juk reikia aikštę paruošti, priimti žmones. Mums jau per sunku“, – sakė buvęs treneris, sporto veteranas.

„Nebeturime vietos varžyboms. Jei bus galimybė, varžybos sugrįš į Šiaulius, bet kol kas neturime, kur jų rengti“, – teigė Šiaulių lankininkų klubo „Auksinis šaulys“ narys M.Šliauteris. Šiemet šiauliečiai gavo naują treniruočių vietą, tačiau kol kas neaišku, kaip ten pavyks treniruotis.

M.Šliauteris tikisi apšilti kojas naujoje vietoje ir galbūt po poros metų varžybas vėl surengti Šiauliuose, tačiau R.Grinkevičius kalbėjo ne taip optimistiškai: „Nežinau, ar pavyks šias varžybas organizuoti Šiauliuose. Miesto valdžiai šaudymas iš lanko visai nerūpi. Nėra net tinkamų sąlygų treniruotis.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.