EUROLYGA 2023

Pasaulio taurės etape puikiai pasirodžiusios I. Serapinaitės treneris: „Šis varžybų formatas Ievai – mielesnis“

„Naujasis varžybų formatas tapo tikru iššūkiu, bet buvo smagu jį pajusti savo kailiu, – nusišypsojo Ievos Serapinaitės, pasaulio šiuolaikinės penkiakovės taurės II-ajame etape užėmusios ketvirtą vietą, treneris Lukas Kontrimavičius.

 Ieva Serapinaitė ir Lukas Kontrimavičius<br> pentathlon.lt nuotr.
 Ieva Serapinaitė ir Lukas Kontrimavičius<br> pentathlon.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 1, 2022, 2:54 PM

„Sužinojome, ką turime būti pasiruošę, kas laukia ateityje. Akivaizdu, kad pavyko gerai susitvarkyti su visai kilusiais iššūkiais, – sakė treneris. – Kvalifikacijoje viskas vyko ramiai, neskubant, su ilgesniais apšilimais, pertraukomis. Jokių problemų nebuvo, išskyrus stiprų lietų“.

Prie naujojo formato siūlomų „linksmybių“ teko prisitaikyti pusfinalyje.

„Po fechtavimo teturėjome penkiolikos minučių pertrauką iki pirmojo plaukimo. Tai privertė į viską pažvelgti kitomis akimis. Nesame pripratę suktis taip greitai. Po plaukimo – vėl penkiolika minučių iki bėgimo ir šaudymo rungties. Privalėjome galvoti ne apie apšilimą, o apie tai, kaip pasirengti kitai rungčiai – ką apsirengti, kur apsirengti. Tempas yra labai greitas. Išmėginome naują formatą, supratome, kad tai buvo iššūkis ir patiems organizatoriams. Tasai visur skubėjimo jausmas vis primindavo, kad galime nespėti į kitos rungties startą. Nuolat – maža įtampėlė“.

Budapešte (Vengrija) vykusiose varžybose kvalifikacijos B grupėje I.Serapinaitė surinko 1051 tašką ir užėmė 8 poziciją – tai atvėrė duris į pusfinalį, kuriame 27-ų lietuvei netrūko pasitikėjimo savo jėgomis. B pusfinalyje sportininkė užėmė trečią vietą (1077 taškai) ir prasibrovė į finalą, kuriame 1399 taškai garantavo ketvirtą vietą.

Etapo laimėtoja tapo vengrė Michelle Gulyas (finale – 1420 taškų), antra buvo italė Elena Micheli (1406 taškai), trečia – egiptietė Salma Abdelmaksoud (1405 taškai).

„Iš pradžių kėlėme tikslą patekti į finalą. Tačiau žinome tiesą, kad apetitas auga bevalgant, – sakė L.Kontrimavičius. – Tikrai negalvojome apie medalius besivaržydami kvalifikacijoje. Žingsnis po žingsnio kilome. Prieš finalą jautėmės pakankamai stipriai – žinojome, kad nesame silpni plaukime, gerai fechtavome. Nerimo kiek kilo dėl jojimo, tačiau po jo jau galėjome drąsiau jaustis ir kalbėti apie pozicijas. Prieš bėgimą sau pasakiau, kad TOP-6 – minimumas, dairytis kažkur žemiau net nebuvo verta, o geru atveju – medalis. Atsidūrėme per viduriuką. Dabar žinome, kad Ievai naujasis formatas yra kur kas mielesnis pačiai. Ji jame puikiai jaučiasi. Tikiu, kad gera savijauta varžybose suteikia daugiau pasitikėjimo savimi, kuris veda gerų rezultatų link. Kaip atrodysime svarbiausiuose sezono startuose? Dar sunku pasakyti, dar turime laiko, bet tikiuosi tik geriausio“.

II-ajame pasaulio taurės etape varžėsi ir dar dvi lietuvaitės: Elzbietai Adomaitytei nepavyko iškopti į pusfinalį, o Aurelija Tamašauskaitė užėmė 13 vietą B pusfinalyje ir į varžybų finalą nepateko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.