EUROLYGA 2023

Lemiamose rungtynėse Austrijos čempionus į priekį vedė K. Antanavičius

Austrijos rankinio čempionate po atkaklios kovos į pusfinalį pateko du lietuvius savo gretose turinti Hardo „Alpla“ komanda. Čempionės titulą ginanti „Alpla“ lemiamose ketvirtfinalio serijos rungtynėse namuose 36:29 nugalėjo Švaco „Tirol“ ekipą ir laimėjo seriją 2:1.

 Karolis Antanavičius<br> organiz. nuotr.
 Karolis Antanavičius<br> organiz. nuotr.
 Karolis Stropus<br> organiz. nuotr.
 Karolis Stropus<br> organiz. nuotr.
 Aidenas Malašinskas<br> organiz. nuotr.
 Aidenas Malašinskas<br> organiz. nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2022-05-02 21:54

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė 7 įvarčius pelnęs Karolis Antanavičius. Lietuvis buvo išrinktas geriausiu rungtynių žaidėju. Daugirdas Dilys nerungtyniavo.

„Prieš lemiamas ketvirtfinalio rungtynes slėgė didžiulė atsakomybė, nes antrąsias rungtynes svečiuose pralaimėjome net 13 įvarčių skirtumu. O mūsų komandai keliami aukščiausi tikslai – apginti Austrijos čempionų titulą ir laimėti taurės turnyrą.

Būtinai reikėjo pergalės ir lemiamu momentu sugebėjome įrodyti savo pranašumą. Džiaugiuosi, kad lemiamos rungtynės buvo sėkmingos ir man asmeniškai.

„Alpla“ komandoje esu naujokas ir vienas jauniausių žaidėjų, todėl dar reikia užsitarnauti trenerio pasitikėjimą“, – rankinis.lt sakė K. Antanavičius, kurio komanda šį savaitgalį kovos Austrijos taurės turnyro finaliniame ketverte.

Islandijos čempionato lemiamose ketvirtfinalio rungtynėse prireikė net dviejų pratęsimų. „Selfoss“ komanda, kurios vartus gina Vilius Rašimas ir žaidžia Karolis Stropus, išvykoje po dviejų pratęsimų 38:33 įveikė „FH Harnarfjordur“ ekipą su Gyčiu Šmantausku.

Lietuviai įvarčiais nepasižymėjo, V. Rašimas atrėmė du varžovų metimus. „Selfoss“ laimėjo seriją 2:1 ir pateko į pusfinalį, kur susitiks su reguliariojo sezono nugalėtoju Reikjaviko „Valur“ klubu.

Vienoje stipriausių Europoje Prancūzijos lygoje pergalių seriją pratęsė „Chambery Savoie“ komanda su Gerdu Babarsku. „Chambery Savoie“ namuose užtikrintai 34:27 nugalėjo „Limoges“ ekipą ir iškovojo trečią pergalę iš eilės. G. Babarskas įvarčiais nepasižymėjo. „Chambery Savoie“ užima 6-ą vietą ir kovoja dėl kelialapio į EHF Europos lygą.

Kovą dėl išlikimo aukščiausiame Prancūzijos divizione tęsia „Istres“ komanda su Luku Simėnu. Net trylikos rungtynių iš eilės negalinti laimėti „Istres“ svečiuose 30:34 pralaimėjo „Chartres“ septynetui. L. Simėnas pelnė 1 įvartį. Priešpaskutinę 15-ą vietą užimantis „Istres“ nuo saugios pozicijos atsilieka tašku.

Ispanijos čempionate tris lietuvius turintis Leono „Ademar“ klubas susitikimą namuose su „Huesca“ baigė lygiosiomis 37:37. Žanas Gabrielius Virbauskas pelnė 3 įvarčius, Aidenas Malašinskas pasižymėjo kartą, Deividas Virbauskas įvarčių nepelnė. „Ademar“ užima 7-ą vietą. Nuo 5-os pozicijos, kuri garantuoja kelialapį į Europos lygą, lietuvių komandą skiria 3 taškai.

Vengrijos čempionate septynių nelaimėtų rungtynių seriją nutraukė „Eger“ komanda su Rolandu Bernatoniu. Priešpaskutinę 13-ą vietą užimantys „Eger“ rankininkai namuose 32:25 nugalėjo absoliutų lygos autsaiderį „Kecskemet“ klubą. R. Bernatonis prie pergalės pridėjo 1 įvartį.

Vokietijos „Bundesliga“ pirmenybėse iš nesėkmių duobės neišlipa „N-Lubbecke“ komanda su Benu Petreikiu. Autsaideriai namuose 22:29 pralaimėjo „Rhein-Neckar“ ekipai ir patyrė jau tryliktą pralaimėjimą iš eilės.

B. Petreikis įvarčių nepelnė. Paskutinę 18-ą vietą užimančius „N-Lubbecke“ rankininkus nuo saugios 16-os pozicijos skiria 5 taškai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.