EUROLYGA 2023

V. Azarenka puolė ginti Rusijos ir Baltarusijos tenisininkų po Vimbldono turnyro rengėjų sprendimo

Baltarusė Viktorija Azarenka ėmėsi iniciatyvos tapti Rusijos ir Baltarusijos tenisininkų gynėja po to, kai šalių sportininkams buvo uždrausta dalyvauti Vimbldono varžybose dėl invazijos į Ukrainą.

 Viktorija Azarenka.<br> Zuma/Scanpix nuotr.
 Viktorija Azarenka.<br> Zuma/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 2, 2022, 11:28 AM, atnaujinta May 2, 2022, 11:32 AM

Balandžio 20 d. anglai nusprendė neleisti rusams ir baltarusiams dalyvauti trečiajame šių metų „Grand Slam“ turnyre.

Toks sprendimas sulaukė Teniso profesionalų asociacijos (ATP) ir Moterų teniso asociacijos (WTA) kritikos – jos abi leido žaidėjams iš šalių dalyvauti turnyruose kaip neutraliems žaidėjams.

Buvusi pirmoji pasaulio raketė V.Azarenka yra WTA Žaidėjų tarybos narė, todėl ji aptarė situaciją konferenciniame pokalbyje su Vimbldono vadove Sally Bolton ir turnyro direktoriumi Jamie Bakeriu, kurie paaiškino poziciją.

„Jei manęs klausiate, ar aš sutinku su Vimbldono organizatorių sprendimu, ar suprantu jų argumentus po asmeninio pokalbio su jais, tai aš nesuprantu jų argumentų“, – sakė V.Azarenka Rusijos valstybinei naujienų agentūrai TASS.

Kita Baltarusijos žaidėja pasisamdė advokatą, kuris specializuojasi žmogaus teisių ir diskriminacijos klausimais, o tai gali būti tolesnių galimų apeliacijų požymis.

„Nežinau, – sakė V.Azarenka, paklausta, ar ji svarsto imtis teisinių priemonių. – Daugelis žmonių lauks, kokios bus tų sprendimų pasekmės. Manau, kad tuo remdamiesi asmenys gali patys pasirinkti.“

Žaidėjai iš Rusijos ir Baltarusijos paprašė Vimbldono rengėjų lygiuotis su Prancūzijos atviruoju čempionato organizatoriais, kuris paskelbė, kad leis rusams ir baltarusiams rungtyniauti kaip neutraliems žaidėjams.

Tiek WTA, tiek ATP šią savaitę surengė susitikimus, kuriuose buvo aptartas Vimbldono draudimas. Vis dar yra tikimybė, kad šių metų turnyruose surinkti taškai nebus skaičiuojami reitinge.

„Jei jie atims taškus, daugelis žaidėjų pradės labai pykti“, – sakė Ukrainos žaidėja Dajana Jastremska, kuri išreiškė paramą Vimbldono rengėjams.

Vimbldono draudimas neleidžia Londone žaisti rusams Danijilui Medvedevui (2-ojoi pasaulio raketė) ir Andrejui Rubliovui (8), o taip pat baltarusei Arynai Sabalenkai (4), kuri pernai pasiekė pusfinalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.