EUROLYGA 2023

Rengiamas barjeras paauglėms čiuožėjoms: olimpiadoje bus galima startuoti tik sulaukus 17 metų

Tarptautinė čiuožimo sąjunga (ISU) pasiūlė pakelti minimalų amžių suaugusiųjų dailiojo čiuožimo varžybose nuo 15 iki 17 metų. Tai siūloma padaryti iki 2026 m. žiemos olimpinių žaidynių.

Kamila Valijeva.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Kamila Valijeva.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 3, 2022, 5:18 PM, atnaujinta May 3, 2022, 5:20 PM

Pasiūlymas paremtas siekiu padėti jauniems sportininkams susidoroti su fiziniais ir psichologiniais šios sporto šakos reikalavimais.

Pagal pasiūlymus, įtrauktus į kitą mėnesį Tailande vyksiančio 58-ojo ISU kongreso darbotvarkę, ketina palaipsniui didinti minimalų amžių per ateinančius trejus metus iki Milano-Kortinos žaidynių.

„leidimas dalyvauti varžybose nepilnamečiams sportininkams gali sukeltas apkrovas ir rizikas, kurios yra netinkamos jų amžiui, – pasiūlyme teigia ISU medikų komisija. – Tai gali atsiliepti ne tik fiziškai, bet ir psichologinio bei socialinio vaiko vystymosi požiūriu.

Jaunesnio amžiaus sportininkai turi susidoroti su daugybe streso veiksnių kelyje į elitinį sportą.“

Šis pasiūlymas pateiktas po to, kai 15-metė rusė Kamila Valijeva šiemet Pekino žiemos olimpinėse žaidynėse moterų vienetų rungtyje užėmė ketvirtąją vietą, neatlaikiusi spaudimo kilus ginčui dėl dopingo vartojimo.

ISU gydytojų konsiliumas nustatė, kad jaunieji sportininkai patyrė didelius fiziologinius krūvius, kuriuos sukėlė treniruotės ir varžybos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.