EUROLYGA 2023

Tokijo žaidynių finalininkė L. Jasiūnaitė sezoną pradėjo solidžiu rezultatu ir lengva pergale

Savaitgalį Palangoje vyksta Lietuvos ilgų metimų čempionatas, kuriame dėl medalių varžosi trijų rungčių atstovai – ieties, disko bei kūjo metikai. Šeštadienį paaiškėjo stipriausi šalies kūjininkai ir ietininkai.

 Liveta Jasiūnaitė.<br> D.Virbicko nuotr.
 Liveta Jasiūnaitė.<br> D.Virbicko nuotr.
 Liveta Jasiūnaitė.<br> D.Virbicko nuotr.
 Liveta Jasiūnaitė.<br> D.Virbicko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Robertas Trakys

May 7, 2022, 8:27 PM, atnaujinta May 7, 2022, 8:30 PM

Sėkmingai 2022 metų sezoną pradėjo Liveta Jasiūnaitė, ietį numetusi 58,01 m. Tokijo olimpinių žaidynių finalininkė artimiausią varžovę pranoko beveik 8 metrais: Indrė Jakubaitytė iškovojo sidabrą (50,34 m), o Kamilė Kunickaitė – bronzą (42,59 m).

„Pasiruošimas dar nėra baigtas. Pagrindiniai startai pasaulio ir Europos čempionatai – piką planuojame jiems. Dar tikrai nesu „formoje“, pakankamai sunkiai jaučiuosi ir technika tikrai nėra tobula, dirbsime toliau. Pirmuose startuose esu numetusi ir 60 metrų, dabar 58 m – nesu patenkinta. Nors ir jaučiausi sunkiai, bet buvau pasiruošusi kovoti.

Prie geros konkurencijos ir keliais laipsniais aukštesnės temperatūros būtų galima tikėtis aukštesnio rezultato. Reikia dirbti ties technika, yra niuansų, kurie šiai dienai trukdo mesti toliau“, – komentavo L.Jasiūnaitė.

Panašiu rezultatu Teresės Nekrošaitės auklėtinė pradėjo ir olimpinį sezoną: pernai Birštone vasaros sezoną ji atidarė su 57,89 m. Su kiekvienu startu sportininkės rezultatai vis gerėjo, o nuo birželio vidurio iki rugpjūčio pabaigos ji visose varžybose numesdavo bent 60 metrų.

Beje, šiandien Palangoje sėkmingiausią penktą bandymą sportininkė atliko ne iš pilno įsibėgėjimo, o iš kryžminio.

„Pernai pirmą sezono dalį mėčiau iš pilno įsibėgėjimo ir nesisekė, todėl pabandžiau iš kryžminio. Ta detalė, kurią reikia tvarkyti technikoje, metant iš kryžminio dirba pakankamai gerai. Žinau, kad šiuo būdu atsistojusi bet kada galiu mesti 60 metrų. Treniruotėse dirbame tik iš pilno įsibėgėjimo, jį tobulinsime ir viskas bus gerai“, – paaiškino L.Jasiūnaitė.

Netrukus geriausia praėjusių metų Lietuvos lengvaatletė pradės komercinių varžybų maratoną: jos laukia startai Vokietijoje, Čekijoje bei Vengrijoje.

Vyrų ieties metimo rungtyje triumfavo Skirmantas Šimoliūnas, įrankį numetęs 66,12 m. Sidabrą iškovojo 60 cm atsilikęs Paulius Vaitiekus, bronzą – Marius Rudzevičius (64,85 m). Pajėgiausias Lietuvos ietininkas Edis Matusevičius sveiksta po traumos ir sezoną pradės vėliau.

Kūjo metimo varžybose triumfavo Mairita Pajedaitė (45,15 m), aplenkusi Ramintą Lepšytę (37,94 m) ir Deiviną Kačiulytę (30,35 m). Tarp vyrų pajėgiausias buvo Tomas Vasiliauskas (67,60 m), o sidabras bei bronza atitinkamai atiteko Tomui Juknevičiui (57,14 m) ir Gustui Pritulskiui (55,93 m).

Disko metikai, tarp kurių bus planetos ir Europos čempionas Andrius Gudžius, varžysis sekmadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu