EUROLYGA 2023

Triskart pasaulio gimnastikos čempionas tapo V. Putino propagandos įrankiu – dėmės neatsiplaus visą gyvenimą

Dar vienas tituluotas Rusijos sportininkas užsitraukė gėdą dėl savo politinės veiklos. Triskart pasaulio gimnastikos čempionas Nikita Nagornas pareiškė, kad Maskvoje gegužės 9 dieną dalyvaus Pergalės dienos renginiuose atvirai rems Vladimiro Putino režimą.

 Nikita Nagornas.<br> Imago/Scanpix nuotr.
 Nikita Nagornas.<br> Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 7, 2022, 10:30 AM, atnaujinta May 7, 2022, 10:34 AM

Karas Ukrainoje rimtai apsunkino Rusijos sportininkų padėtį – daugelis rusų buvo visiškai pašalinti iš tarptautinių varžybų, jiems liko tik dalyvauti nacionalinėse varžybose.

Nepaisant to, daugelis jų vis dar atvirai palaiko Rusijos prezidento V.Putino politiką ir atvirai dalyvauja režimo propagandoje. Dėl to jiems taikomi draudimai sulaukia vis daugiau šalininkų.

Nuo kruvino karo Ukrainoje pradžios savo palaikymą Rusijos politikai jau išsakė buvęs pasaulio sunkiasvorių bokso čempionas Aleksandras Povetkinas ir Pekino olimpinė čempionė slidininkė Veronika Stepanova, o dabar prie jų prisijungė gimnastas Nikita Nagornas.

Triskart pasaulio čempionas ir 2016 m. olimpinis vicečempionas dabar laiką leidžia ne rinktinės stovykloje, o Maskvoje kur ruošiasi Pergalės dienai.

„Nikita nedalyvauja treniruočių stovykloje. Jis ruošiasi pergalės paradui su jaunarmiečių organizacija, kuriai jis vadovauja. Bet po gegužės 9 dienos jo laukiame treniruočių bazėje. Jis būtinai turi atvykti pasiruošti varžyboms“, – sakė gimnastų trenerė Valentina Rodionenko.

„Junarmija“ yra Kremliaus sukarinta organizacija, vienijanti rusų jaunimą ir turinti nemažą propagandinę reikšmę. Oficiali jos užduotis – skleisti patriotiškumą tarp jaunų piliečių, tačiau ją finansuoja Gynybos ministerija.

Gali būti, kad artimiausiu metu jos nariai dalyvaus kare Ukrainoje.

Nuo 2020 metų gruodžio mėnesio organizacijai vadovauja gimnastas Nikita Nagornas, kuris turi ir karinį laipsnį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar Konstitucinis Teismas apgins prezidentą?