EUROLYGA 2023

Įvairovė: rankinio Čempionių lygos finalo ketverte kovos keturių šalių komandos

Birželio pradžioje Budapešte vyksiančiame moterų rankinio Čempionių lygos finalo ketverte kovos keturių šalių komandos: nugalėtojos vardą ginanti Kristiansando „Vipers“ iš Norvegijos, daugkartinė čempionė Djoro „Audi“ iš Vengrijos, „Metz“ iš Prancūzijos ir pirmą kartą į baigiamąjį turnyrą prasibrovusi „Esbjerg“ iš Danijos.

 Finalo ketvertas vyks Budapešte.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Finalo ketvertas vyks Budapešte.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 8, 2022, 7:44 PM, atnaujinta May 8, 2022, 7:45 PM

Ketvirtfinalio etape sunkiausiai pergalę iškovojo Esbjergo rankininkės. Nors praėjusią savaitę „Esbjerg“ išvykoje nugalėjo Bukarešto CSM ekipą vieno įvarčio skirtumu 26:25, šį sekmadienį Danijoje kova užvirė iš naujo ir varžovės beveik visą mačą žengė koja kojon. Atsakomosios rungtynės baigėsi lygiosiomis 27:27, bet šis rezultatas tenkino Esbjergo komandą.

„Vipers“ didžiąją darbo dalį atliko dar praėjusią savaitę, kai pirmosiose rungtynėse išvykoje nugalėjo Liublianos „Krim“ komandą 32:25. Namie Kristiansando rankininkės taip pat buvo žymiai stipresnės ir laimėjo 33:24.

„Audi“ ir „Brest-Bretagne“ komandos pirmąsias rungtynes baigė lygiosiomis 21:21. Vis dėlto šį šeštadienį Vengrijos vicečempionės labai užtikrintai įrodė pranašumą prieš Prancūzijos čempiones, kurias sutriuškino 35:23.

„Metz“ į finalo ketvertą pateko be žaidimo. Meco ekipos varžovė turėjo būti „Rostov-Don“ komanda, tačiau Prancūzijos vicečempionėms buvo įskaityta formali pergalė.

Finalo ketvertas bus surengtas birželio 4-5 dienomis Budapešte.

Čempionių lygoje finalo ketvertai rengiami nuo 2014 metų. Per praėjusius septynis sezonus (2020 m. finalo ketvertas neįvyko dėl kovido pandemijos) „Audi“ žaidė net šešiuose finalo ketvertuose, o 2014, 2017, 2018 ir 2019 metais tapo Čempionių lygos nugalėtoja.

„Vipers“ finalo ketverte vienintelį kartą rungtyniavo pernai (tapo čempione), „Metz“ – 2019 metais (užėmė ketvirtąją vietą), o „Esbjerg“ tarp keturių stipriausiųjų pateko pirmą kartą. Nė viena Danijos komanda finalo ketverte nežaidė nuo 2014 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.