EUROLYGA 2023

A. Malašinskas sužaidė rezultatyviausias rungtynes Ispanijos rankinio lygoje

Dėl karo Ukrainą palikęs ir Ispanijos „Ademar“ klubą papildęs Aidenas Malašinskas sužaidė rezultatyviausias rungtynes šiame Ispanijos lygos sezone. Rungtynėse su „Benidorm“ komanda A.Malašinskas pelnė 8 įvarčius ir savo ekipoje buvo rezultatyviausias.

 A. Malašinskas.<br> „Ademar“ klubo nuotr.
 A. Malašinskas.<br> „Ademar“ klubo nuotr.
 A. Malašinskas.<br> „Ademar“ klubo nuotr.
 A. Malašinskas.<br> „Ademar“ klubo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-05-10 16:27

Lietuvis realizavo visus septynis 7 metrų baudinius. Tačiau naudingas A. Malašinsko žaidimas nepadėjo „Ademar“ ekipai iškovoti pergalės. „Ademar“ svečiuose pralaimėjo minimaliu skirtumu 27:28. „Ademar“ gretose rungtyniaujantys broliai Gabrielius ir Deividas Virbauskai įvarčiais nepasižymėjo. Jau trečių iš eilės rungtynių negalintis laimėti „Ademar“ nukrito į 8 vietą ir sumažino galimybes pakovoti dėl kelialapio į EHF Europos lygą.

Prancūzijos čempionate ketvirtą pergalę iš eilės iškovojo ir kelialapį į Europos lygą garantuojančią 5 vietą išlaikė „Chambery Savoie“ komanda su Gerdu Babarsku. „Chambery Savoie“ išvykoje užtikrintai 34:27 nugalėjo „Cesson Rennes-Metropole“ septynetą. G.Babarskas prie pergalės pridėjo 1 įvartį.

Net trylikos nelaimėtų rungtynių seriją pagaliau nutraukė dėl išlikimo Prancūzijos lygoje kovojanti „Istres“ komanda su Luku Simėnu. „Istres“ savo aikštelėje 27:20 nugalėjo ir turnyrinėje lentelėje aplenkė „Saran“ ekipą. L.Simėnas įvarčiais nepasižymėjo. „Istres“ pakilo į saugią 14 poziciją ir iškritimo zonoje atsidūrusią „Saran“ ekipą aplenkė tašku.

Vokietijos čempionate jau keturioliktą pralaimėjimą iš eilės patyrė Benas Petreikis ir „Bundesliga“ autsaideriai „N-Lubbecke“ rankininkai. „N-Lubbecke“ išvykoje 24:32 pralaimėjo „Hamburg“ ekipai. B.Petreikis įvarčių nepelnė, bet atliko 3 rezultatyvius perdavimus. Paskutinę 18 vietą užimančią „N-Lubbecke“ nuo saugios pozicijos skiria 5 taškai. Kitame ture „N-Lubbecke“ svečiuose susitiks su „Bundesliga“ lyderiais „Magdeburg“ rankininkais.

Vengrijos čempionate rezultatyvus Rolando Bernatonio žaidimas neišgelbėjo „Eger“ komandos nuo pralaimėjimo. „Eger“ svečiuose 32:36 nusileido „Gyongyos“ ekipai. R.Bernatonis pelnė 6 įvarčius ir savo komandoje buvo tarp rezultatyviausių. „Eger“ rankininkai Vengrijos lygoje užima priešpaskutinę 13 vietą.

Į Islandijos čempionato finalą nepavyko patekti du lietuvius Vilių Rašimą ir Karolį Stropų savo gretose turinčiai „Selfoss“ komandai. 5 vietą reguliariajame sezone užėmęs „Selfoss“ pusfinalio serijoje visus tris kartus pralaimėjo reguliariojo sezono nugalėtojui Reikjaviko „Valur“ klubui. Paskutinėse serijos rungtynėse „Valur“ laimėjo namuose 36:27. „Selfoss“ vartininkas V.Rašimas atrėmė 3 varžovų metimus, K. Stropus įvarčių nepelnė.

Antrojoje Vokietijos Bundeslygoje pergales šventė visi trys lietuvių savo gretose turintys klubai. Į 7 vietą pakilęs „Elbflorenz“ su Mindaugu Dumčiumi namuose 32:30 įveikė „Rimpar“ ekipą. M.Dumčius nugalėtojams pelnė 6 įvarčius, tarp jų ir rungtynių pabaigoje pergalę įtvirtinusį įvartį. Į 12 vietą pakilo „Coburg“ komanda su Luku Juškėnu. „Coburg“ savo aikštelėje 36:27 nugalėjo „Ferndorf“ septynetą. L. Juškėnas prie pergalės pridėjo 1 įvartį. Dėl išlikimo kovojanti „Grosswallstadt“ komanda su Povilu Babarsku išvykoje 27:19 įveikė absoliutų autsaiderį „Aue“ klubą ir pakilo į saugią 17 poziciją. P. Babarskas įvarčių nepelnė.

Austrijos taurės turnyro finaliniame ketverte nepasisekė du lietuvius turinčiai Hardo „Alpla“ komandai. Pusfinalyje „Alpla“ 29:33 pralaimėjo taurę laimėjusiems „Bregenz“ rankininkams. „Alpla“ komandai Karolis Antanavičius pelnė 1 įvartį, Daugirdas Dilys nepasižymėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.