EUROLYGA 2023

Atsinaujinusiame Klaipėdos Jono kalnelyje varžysis paplūdimio tinklinio profesionalai iš viso pasaulio

Atsinaujinęs pasaulinis profesionalų paplūdimio tinklinio varžybų kalendorius neaplenks ir Lietuvos. Šių metų birželio 2-5 dienomis Klaipėdoje vyks „Beach Pro Tour Futures“ serijos paplūdimio tinklinio turnyras.

Birželio 2–5 dienomis Klaipėdoje vyks „Beach Pro Tour Futures“ serijos paplūdimio tinklinio turnyras.
Birželio 2–5 dienomis Klaipėdoje vyks „Beach Pro Tour Futures“ serijos paplūdimio tinklinio turnyras.
Birželio 2–5 dienomis Klaipėdoje vyks „Beach Pro Tour Futures“ serijos paplūdimio tinklinio turnyras.
Birželio 2–5 dienomis Klaipėdoje vyks „Beach Pro Tour Futures“ serijos paplūdimio tinklinio turnyras.
 Ieva Dumbauskaitė
 Ieva Dumbauskaitė
 Ieva Dumbauskaitė
 Ieva Dumbauskaitė
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2022-05-12 16:07

Turnyras vyks specialiai renginiui skirtoje paplūdimio tinklinio arenoje Jono kalnelyje. Ten yra atnaujintas amfiteatras, kurio erdvės bus puikiai pritaikytos tiek sportininkams, tiek žiūrovams. Beje, uostamiestyje FIVB pasaulio turo renginys vyks pirmą sykį.

„Tai bus didelė tinklinio šventė Lietuvoje, nes čia atvyks daug stiprių komandų iš viso pasaulio. Renginys bus tikrai svarbus ir gero lygio.

Kitas dalykas – pasikeitus turnyrų sistemai, mūsų sportininkams reikia kažkur gauti pasaulio reitingo taškus. Dažnai mūsų komandos nepatenka į turnyrus, nes tiesiog į juos netelpa.

Klaipėdoje pagrindinėse varžybose galėsime turėti po keturias vyrų ir moterų poras, o dar po vieną porą – kvalifikacijoje. Visos jos gaus pasaulio reitingo taškus“, – aiškino Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) viceprezidentas Marius Vasiliauskas.

„Volleyball World“ sukūrus naują profesionalių turnyrų sistemą, jie buvo suskirstyti į tris kategorijas. „Elite“ serijos turnyruose gali žaisti tik 16 stipriausių pasaulio komandų. Vėliau seka „Challenge“ serija, o trečias laiptelis – „Futures“.

Šiuo metu į turnyrą Klaipėdoje yra užsiregistravę paplūdimio tinklininkai net iš 30 valstybių, tarp jų – iš tolimųjų Naujosios Zelandijos, JAV, Kinijos ar Venesuelos.

LTF viceprezidentas sako, jog Lietuvos poros Klaipėdoje turėtų būti konkurencingos komandoms iš užsienio. Gerai nuteikia ir sezono startas Dohoje (Kataras), kur vyko „Challenge“ serijos turnyras, kuriame Monika Paulikienė ir Erika Kliokmanaitė iškopė į pagrindines varžybas, o Ieva Dumbauskaitė ir Gerda Grudzinskaitė pasiekė vieną pergalę.

„Manau, kad Klaipėdoje būsime konkurencingi visoms ekipoms tiek vyrų, tiek moterų gretose“, – sakė M. Vasiliauskas.

Savo miestui atstovaus Klaipėdos pliažo tinklinio klubo sportininkės Ieva Dumbauskaitė ir Gerda Grudzinskaitė bei klaipėdiečio Audriaus Knašo ir Patriko Stankevičiaus pora. Šios komandos šiuo metu „Futures“ turnyre Madride kovoja dėl reitingo taškų ir ruošiasi turnyrui savo namų arenoje.

LTF prezidentas Darius Čerka džiaugiasi, kad šiam renginiui didelį dėmesį skiria Klaipėdos miesto savivaldybė. Klaipėdos susidomėjimas bei indėlis organizuojant tokį renginį lėmė, jog buvo pasirinktas Lietuvos uostamiestis.

Miestas pasirūpino, kad šis renginys vyktų pagal visus Europos tinklinio federacijos ir Pasaulio tinklinio konfederacijos keliamus reikalavimus ir sportininkams suteiks įspūdingą žaidimo vietą ir atmosferą. Dalinai šį renginį finansuoja ir Lietuvos Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

„Savivaldybė noriai ir aktyviai dalyvauja turnyro organizavime ir esame labai patenkinti bendradarbiavimu. Matosi, kad miestas nori, kad toks renginys čia vyktų. Pasirinkta vieta – Jono kalnelis – atrodo įspūdingai.

Džiugu, kad prie renginio prisideda ir visais organizaciniais reikalais padeda Lengvosios atletikos mokykla ir Klaipėdos pliažo tinklinio klubas – be jų pagalbos mieste daryti tokį renginį būtų neįmanoma.

Mes jau seniai kalbame apie tai, kad jeigu mieste nėra klubo, nėra žmonių, kurie būtų suinteresuoti, kad jų mieste jų sporto šaka vystytųsi – tuomet nieko nebus. Klaipėdos pliažo tinklinio klubo dėka tinklinis mieste yra vystomas jau daugiau nei dešimt metų, čia vyksta šalies pagrindiniai paplūdimio tinklinio renginiai. Todėl tikime, kad jeigu viskas pavyks kaip suplanuota, tai čia bus labai efektingas renginys“, – sakė D. Čerka.

Šalia amfiteatro yra paplūdimio tinklinio aikštelės, kurios tiks apšilimui. Tuo tarpu pagrindinėje erdvėje bus supilamas smėlis būtent šiam turnyrui. Žadama, kad žiūrovai galės varžybas stebėti ne tik amfiteatro, bet ir šalia atsirasiančiose pristatomose tribūnose.

Renginį kartu su Lietuvos tinklinio federacija organizuoja Klaipėdos miesto savivaldybė, Klaipėdos miesto lengvosios atletikos mokykla bei Klaipėdos pliažo tinklinio klubas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.