EUROLYGA 2023

Daugiau nei 12 tūkst. ėjimo entuziastų užliejo Kauno gatves

Gegužės 15 d. pirmą kartą Kaune įvykęs „Ėjimo“ renginys startavo su trenksmu. Daugiau nei 12 tūkst. kauniečių ir miesto svečių sekmadienį praleido eidami 5, 10 ar 25 kilometrų trasas.

 Ėjimo varžybos<br> V.Pilkausko nuotr.
 Ėjimo varžybos<br> V.Pilkausko nuotr.
 Ėjimo varžybos<br> V.Pilkausko nuotr.
 Ėjimo varžybos<br> V.Pilkausko nuotr.
 Ėjimo miestelis<br> E.Volskio nuotr.
 Ėjimo miestelis<br> E.Volskio nuotr.
 Ėjimo miestelis<br> E.Volskio nuotr.
 Ėjimo miestelis<br> E.Volskio nuotr.
 Ėjimo miestelis<br> E.Volskio nuotr.
 Ėjimo miestelis<br> E.Volskio nuotr.
 Ėjimo varžybos<br> E.Kniežausko nuotr.
 Ėjimo varžybos<br> E.Kniežausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

May 15, 2022, 6:17 PM

Organizatoriai pripažįsta, kad norinčiųjų eiti buvo tiek daug, kad ne visiems dalyviams užteko starto numerių ir medalių. „Nuoširdžiai nesitikėjome tokio didelio aktyvumo renginyje, kuris Kaune vyksta pirmą kartą. Oras einančiuosius tikrai lepino, o palyginus su mūsų pirmuoju organizuotu „Ėjimu“ Vilniuje praėjusių metų rudenį, dalyvių skaičius išaugo dvigubai“, – pasakojo projekto vadovė Goda Mankutė.

„Ėjimo“ renginiu siekiama skatinti ne tik aktyvų gyvenimo būdą, bet ir supažindinti su sportu. Renginio miestelyje, kuris buvo įsikūręs Laikinosios sostinės širdyje – Rotušės aikštėje, dalyvius pasitiko smagios pramogos, o kiekvienoje poilsio stotelėje laukė vis naujos aktyvacijos, į kurias įsitraukė visi „Ėjimo“ dalyviai.

Projekto draugai tiek prieš renginį, tiek po jo dalinosi patarimais apie pasiruošimą ilgoms „Ėjimo“ distancijoms, sportavimą nekenkiant kūnui ir sveiką gyvenimo būdą.

Apdovanotos gausiausios komandos

„Ėjimo“ metu apdovanotos gausiausiai dalyvaujančios įmonės, šeimos, mokyklos, taip pat jauniausias ir vyriausias dalyvis.

Jauniausia dalyve tapo dviejų mėnesių Nida, kuri į „Ėjimą“ išsiruošė su mama, tėčiu ir seneliu. „Visos trasos metu ji buvo labai rami. Gyvename aktyvų gyvenimą, todėl pasiūlius draugei iš karto prisijungėme prie „Ėjimo“. Labai patiko renginys ir tikrai atvyksime dar kartą!“, – po finišo sakė jauniausios dalyvės mama.

Vyriausiojo ėjiko titulą apgynė Vilniaus „Ėjimo“ nugalėtojas Vaclovas, kuris į renginį Kaune atvyko su anūku: „Vaikščiojimas – geriausias būdas pažinti artimuosius ir laisvalaikio praleidimo būdas.“

Iš mokyklų išsiskyrė Lietuvos sveikatos mokslų universiteto gimnazija (LSMU), kuri subūrė daugiau nei 250 moksleivių, mokytojų ir darbuotojų.

10 km žygiavę LSMU gimnazistai neslėpė, kad „Ėjimo“ metu atrado daug nepažintų Laikinosios sostinės vietų: „Pamatėme labai daug nežinomų mūsų miesto vietų. Nuoširdžiai džiaugiamės, kad mūsų mokykla iškovojo „Mokyklų“ iššūkio taurę. Nesitikėjome, kad taip aktyviai visi prisijungs“, – šypsenos veide neslėpė LSMU gimnazijos moksleivis Domantas Vaitkevičius.

Antra gausiausia mokyklos bendruomenė buvo Kauno Prano Mašioto pradinė mokykla, o trečioji – Kauno Suzuki progimnazija.

Įmonių iššūkyje nugalėjo Ekonomikos ir inovacijų ministerijos (EINIM) darbuotojai, antroji buvo „Kavos draugas“, o trečioji – Jaunuolių dienos centras (JDC).

Šeimų ir draugų iššūkyje nugalėjo „Lopšelis-darželis Žara“, antroje vietoje buvo „Žiegždrių šaika“, o trečioje – „Draugystės žygis“.

Pirmą kartą Kaune startavęs „Ėjimo“ renginys kvietė eiti 5, 10 arba 25 kilometrų trasą gražiausiomis sostinės vietomis. Renginiu siekiama paskatinti dalyvius ne tik aktyviai, tačiau ir turiningai praleisti laiką: geriau pažinti miestą bei išbandyti įvairias su ėjimu susijusias veiklas.

Projektas bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo mainų paramos fondas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.