EUROLYGA 2023

Ukrainą gindamas žuvo dar vienas šalies atletas – boksininkas buvo išsitatuiravęs ir mirusį vikingą, ir karo dievą Odiną

Ukrainos kariuomenei kovojant su agresore Rusija žūva ir savo tėvynę išėję ginti sportininkai. Pranešta, kad gegužės 15-ąją mūšyje su Rusijos okupantais didvyriškai žuvo boksininkas iš Zaporižės Viktoras Poniatenka.

 A.Poniatenka žuvo mūšyje prie Zaporižės.
 A.Poniatenka žuvo mūšyje prie Zaporižės.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-05-17 10:15

Apie jūrų pėstininko V.Poniatenkos, pravarde „Ryžyj“, žūtį savo feisbuko puslapyje paskelbė organizacija „Lucky Punch League of Boxing Fights“, kurioje taip pat varžėsi boksininkas.

„Žiauriame kare su rusų įsibrovėliais gegužės 15-ąją didvyriškai žuvo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karys Viktoras „Ryžyj“ Poniatenka.

Karys, mūsų draugas. Labai skauda. Jis buvo vyrukas ir žmogus iš didžiosios raidės, tikras narsus herojus. Amžiams prisiminsime karį gynėją. Didvyriai nemiršta!“, – rašė lygos atstovai.

Sportininkas buvo kilęs iš Zaporižės, į boksą atėjo būdamas 8 metų ir sulaukė sėkmės šioje sporto šakoje: tapo Ukrainos bokso taurės sidabro medalio savininku, buvo kviečiamas į įvairiausių šalies rinktinių stovyklas. Per visą savo sportinę karjerą A.Poniatenka į ringą žengė 120 kartų ir iš jų laimėjo 100 dvikovų.

Tačiau vien sporto A.Poniatenkai neužteko. Jis norėjo tapti tikru kariu ir įstojo į Ukrainos ginkluotųjų pajėgų jūrų pėstininkų korpusą. Viktoras tikėjo, kad tėvynės gynyba dar labiau sutvirtins jo charakterį, net jei ir kiltų grėsmė gyvybei.

Kovotojas savo laiku prisipažino, kad pagrindinis jo motyvatorius yra japonų komiksų ir animacinių serialų personažas jaunasis nindzė Naruto: „Jis išmokė niekada nepasiduoti, eiti į priekį ir bet kokia kaina ir siekti savo tikslo“.

Lygiagrečiai su tarnyba ir bokso varžybomis Viktoras kovojo dvikovose be bokso pirštynių. Atletas mėgo tatuiruotes.

„Ant pilvo negyvas vikingas, nes mirtis tikrai negąsdina. O ant krūtinės – aukščiausiasis dievas Odinas. Tai karo dievas. Mes kovosime“, – kalbėjo A.Poniatenka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.