EUROLYGA 2023

„Giro d'Italia“ pergalę iškovojusį dviratininką pakirto šampano kamštis

Dviratininkas iš Eritrėjos Biniamas Girmay'us antradienį iškovojo istorinę pergalę „Giro d'Italia“ lenktynėse – jis tapo pirmuoju tamsiaodžiu Afrikos sportininku, kuris iškovojo pergalę šių lenktynių 10-ąjame etape Jesi mieste. Tačiau iškilmės po etapo baigėsi netikėtai – dviratininkas ant podiumo patyrė akies traumą ir buvo išvežtas į ligoninę.

 Kurioziška pabaiga: „Giro d'Italia“ pergalę iškovojęs dviratininkas baigė pasirodymą lenktynėse dėl šampano kamščio.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Kurioziška pabaiga: „Giro d'Italia“ pergalę iškovojęs dviratininkas baigė pasirodymą lenktynėse dėl šampano kamščio.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 18, 2022, 1:30 PM, atnaujinta May 18, 2022, 5:30 PM

Varžybų rengėjai pranešė, kad švenčiant pergalę ant podiumo B.Girmay'us nevykusiai atidarinėjo šventinio šampano butelį ir kamštis sužaidė spor,tininko kairiąją akį.

„Giro d'Italia“ lenktynių organizatoriai „RCS Sport“ organizacija patvirtino portalui cyclingnews, kad praėjus maždaug 15 minučių po incidento B.Girmay'us po medikų apžiūros buvo nuvežtas į ligoninę papildomiems medicininiams tyrimams.

„Po ceremonijos B.Girmay kaire akimi nematė“, – portalui sporza sakė komandos gydytojas Pietas Daneelsas. – Nutarėme vykti į Jesi ligoninę. Akies obuolyje buvo kraujosrūva – gyvybei tai negrėsė, tačiau tyrimai neturėjo pakenkti“.

Vėliau RCS Sport patvirtino, kad dviratininkas po medicininės apžiūros grįžo į komandos viešbutį ir ilsėjosi prieš 11-ąjį etapą „Santarcangelo di Romagna“.

Kitą vertus, Jesi universiteto oftalmologė Carina Koppen tikino, kad akies traumos nuo šampano kamščio yra dažni ir gali rimtai sužaloti akį.

„Tai klasika. Kai per šventes ligoninėse budi oftalmologas, žinai, kad tokių nelaimėlių bus daug ir tai bus vienas dažniausių nelaimingų atsitikimų. Iš šampano iššovęs kamštis gali labai stipriai sužaloti akies obuolį ir dėl to gali atsirasti kraujosruvų ar mėlynių.

Tai gali sukelti ne tik laikinus sužalojimus, bet ir negrįžtamus akies obuolio pažeidimus. Jei nepasiseka, akies obuolys gali net įtrūkti. Tai reiškia, kad yra būtina operaciją.“

B.Girmay iškovojo pirmąją pergalę tokio lygio lektynėse ir pirmąja Eritrėjos istorijoje – jis finiše sprinte įveikė Mathieu van der Poelį („Alpecinas-Fenixas“ komanda).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.