EUROLYGA 2023

Kaliningrado trenerio „beždžione“ išvadinta Kubos tinklininkė nutarė bėgti iš Rusijos

Rusijoje per šalies tinklinio čempionatą įvyko rasistinis išpuolis, kuris sulaukė tam tikro dėmesio, tačiau tikrai ne pasmerkimo. Po nepagarbių žodžių tinklininkės iš Kubos atžvilgiu Kaliningrado „Lokomotiv“ treneris Andrejus Voronkovas nebuvo pasmerktas ir negavo jokių nuobaudų, o pati užsienio sportininkė buvo priversta pati krautis lagaminus.

Kubos tinklininkė Ailama Sese Montalvo <br> klubo nuotr.
Kubos tinklininkė Ailama Sese Montalvo <br> klubo nuotr.
Kaliningrado „Lokomotiv“ treneris Andrejus Voronkovas <br> klubo nuotr.
Kaliningrado „Lokomotiv“ treneris Andrejus Voronkovas <br> klubo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 19, 2022, 11:25 AM, atnaujinta May 19, 2022, 2:12 PM

Incidentas įvyko gegužės 12-ąją per tinklinio čempionato rungtynes trečiame sete, kai pralaiminčios Kaliningrado „Lokomotiv“ ekipos vyriausiasis treneris Andrejus Voronkovas per minutės petraukėlę pradėjo kalbėti apie Jekaterinburgo „Uraločka-NTMK“ ekipos narę kubietę Ailama Sese Montalvo.

Televizijos kameros parodė, kaip treneris po pokalbio su visa komanda nusiveda į šoną gynėją Valeriją Zaicevą, į kurią kreipdamasis sakė: „Kodėl tu ir vėl gaudai tą beždžionę?“.

Ši išsprūdusi frazė buvo ištransliuota televizijos kanale „MatchTV“.

Mat esant rezultatui 21:18 Jekaterinburgo naudai V.Zaiceva prie tinklo nesėkmingai kelis kartus bandė blokuoti kubietės smūgius. Ji tai darė net būdama ne savoje zonoje.

Kai kilo šioks toks skandalas, Rusijos rinktinės trenerė ir dukart olimpinė čempionė Liubov Sokolova suskubo ginti Kaliningrado trenerį.

„A.Voronkovas nieko nenorėjo blogo pasakyti. Labai svarbi detalė – jis nelabai gerai įsiminė kubietės pavardę. Gal treneriui reikėjo mažiau emocionaliau viską pasakyti, kad nepatektų į tokią nepatogią situaciją“, – kalbėjo rinktinės strategė.

Po tokio rasistinio išpuolio 21-erių Ailama Sese Montalvo nutarė išvykti iš Rusijos, kur žaidė nuo 2019 metų.

„Ačiū „Uraločkai“ už galimybę žaisti tokiame puikiame klube. Ačiū merginoms už visas akimirkas, praleistas kartu ir gerbėjams, kurie visada mus palaikė.

Esu tikra, kad niekada nepamiršiu klube praleisto laiko. „Uraločka“ – tu esi amžinai mano širdyje!“ – socialiniame tinkle parašė išvykstanti Kubos tinklininkė Ailama Sese Montalvo.

Tuoj pat buvo paskleista naujiena, kad rasistinis išpuolis ir pasitraukimas iš komandos neturi nieko bendro. Neva, kubietė gavo pasiūlymą žaisti Rumunijoje, tačiau šia melagiena mažai kas tiki.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.