EUROLYGA 2023

Apmaudus šveicarų žygis pasaulio čempionate: buvo pirmi, krito nuo ketvirtais į ketvirtfinalį patekusių JAV ledo ritulininkų Paaiškėjo pusfinalio poros

Pasaulio ledo ritulio čempionate Suomijoje – apmaudus ir skausmingas Šveicarijos rinktinei rezultatas. Pirmąją vietą A grupėje užėmę šveicarai netikėtai ketvirtfinalyje beviltiškai 0:3 (0:2, 0:0, 0:1) nusileido JAV ekipai ir baigė žygį dėl medalių.

Šveicarijos ledo ritulininkai netikėtai nusileido JAV ekipai.<br> AFP/Scanpix.com. nuotr.
Šveicarijos ledo ritulininkai netikėtai nusileido JAV ekipai.<br> AFP/Scanpix.com. nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 26, 2022, 11:26 PM, atnaujinta May 26, 2022, 11:29 PM

Šveicarija A grupėje laimėjo 6 mačus ir dar vieną dvikovą po pratęsimo, tad buvo viena iš turnyro favoritų, nes nebuvo patyrusi nesėkmių.

Tuo tarpu JAV rinktinė vos ne vos prasibrovė į geriausiųjų ekipų ketvertą, užėmusi ketvirtą vietą ir ketvirtfinalyje turėjusi grumtis su geriausia A grupės komanda.

JAV ledo ritulininkai jau pirmame kėlinyje pelnė du įvarčius, o galiausiai Benas Meyersas trečiame kėlinyje pelnė savo antrąjį įvartį ir amerikiečiai netikėtai prasibrovė į pusfinalį.

Šveicarija daugiau atakavo, atliko 33 smūgius į vartus, tuo tarpu amerikiečiai – 22, tačiau jų tris smūgiai buvo tikslūs.

Kitame ketvirtfinalyje B grupės nugalėtoja Suomija pateisino favoritės statusą ir 4:2 (1:2, 1:0, 2:0) nugalėjo Slovakiją.

Pusfinalyje gegužės 28-ąją šeštadienį šeimininkė Suomija susikaus su JAV, o Kanada – su Čekija.

Finalas ir mačas dėl trečiosios vietos vyks sekmadienį.

Praėjusių metų čempionato pusfinalyje taip pat varžėsi trys iš keturių ir šiais metais finaliniame ketverte dalyvaujančių komandų – Suomija, JAV ir Kanada.

Vienintelė pusfinalio naujokė – Čekija, kuri praėjusiais metais ketvirtfinalyje klupo prieš suomius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.