EUROLYGA 2023

Po nesėkmingo grunto sezono į „Roland Garros“ atvykęs R. Nadalis prabilo apie nepasitikėjimą savo jėgomis

Rafaelis Nadalis (ATP-5) atvyko į „Roland Garros“ nelaimėjęs ATP titulo ant grunto pavasarį – tik trečią kartą nuo 2005 m. Su traumomis kovojęs Rafa praleido Monte Karlo ir Barselonos turnyrus, o Madride ir Romoje iškovojo tik tris pergales.

 R. Nadalis.<br> Maxime Le Pihif/SIPA/Scanpix nuotr.
 R. Nadalis.<br> Maxime Le Pihif/SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 27, 2022, 9:08 AM

35-erių ispanas prisipažino, kad būtų norėjęs laimėti kai kuriuos iš keturių minėtų turnyrų prieš „Roland Garros“, nes tai paprastai suteikia jam pasitikėjimo.

Vis dėlto jis yra pasirengęs kovoti dėl kiekvienos pergalės savo mylimiausiame „Grand slam“ turnyre, ypač po įtikinamo starto. Rafa pradėjo turnyrą, per 2 valandas ir 2 minutes 6:2, 6:2, 6:2 triumfuodamas prieš Jordaną Thompsoną (ATP—82), puikiai atlikdamas padavimą ir išlaikydamas spaudimą kitoje pusėje.

Ispanas antrajame rate susitiko su Corentin Moutet (ATP-139), kurį įveikė 6:3, 6:1, 6:4. Tai buvo 300-oji R.Nadalio pergalė „Gran slam“ turnyruose ir tapo trečiuoju žaidėju su tokiu pasiekimu po Rogerio Federerio ir Novako Džokovičiaus.

Visgi, nepaisant puikios turnyro pradžios, legendinis Ispanijos tenisininkas teigia, kad nelaimėti turnyrai prieš tai gali paveikti tenisininką.

„Pasitikėjimas yra didesnis, kai laimi Monte Karlą, Barseloną, Madridą ar Romą. Tai lengva suprasti.

Kai laimite daug rungtynių ir turnyrų, jūsų pasitikėjimas auga. Tą jaučia ir varžovai, o tu labiau pripranti prie tokio lygio, kurį reikia žaisti norint iškovoti pergales. Kai taip nėra, viskas yra kitaip. Tačiau niekada nesitikėjau, kad laimėsiu 15 titulų Monte Karle ir Romoje, todėl šiandien tokia situacija.

Aš susižalojau, ir tiek. Palikau tai praeityje ir esu čia, Paryžiuje, noriu rungtyniauti iš visų jėgų. Nežinau, kaip viskas būtų atrodę, jei nebūčiau susižeidęs. Turiu susitaikyti su situacija, įdėti visas savo pastangas ir tobulėti turnyro eigoje“, – sakė Rafaelis Nadalis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.