EUROLYGA 2023

Po sunkiai iškovotos pergalės A. Zverevas liko nepatenkintas žurnalisto veiksmais: „Ar gali bent pažvelgti į mane, kol atsakysiu?“

Alexanderis Zverevas (ATP-3) „Roland Garros“ turnyre buvo ties iškritimo riba jau antrajame rate. Vokietis neparodė geriausio savo teniso ir dvikovoje su Sebastianu Baezu atsilikinėjo dviem setais.

 A. Zverevas.<br> ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
 A. Zverevas.<br> ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 27, 2022, 12:15 PM

A.Zverevas sugebėjo rasti būdą „prisikelti“ ir dominavo trečią bei ketvirtą setus. Paskutiniame ir lemiamame sete vokietis dar kartą leido S.Baezui perimti mačo kontrolę. Vis dėlto svarbiausiu rungtynių momentu A.Zverevas susitvarkė su nervais ir laimėdamas tris paskutinius geimus iškovojo pergalę.

Po neužtikrintos pergalės spaudos konferencijos metu vokietis kalbėjo apie socialinių tinklų įtaką tenisininkų karjerai ir ironiškai atsakė į žurnalisto, tuomet nukreipusio žvilgsnį į telefoną, klausimą.

„Ar gali bent pažvelgti į mane, kol atsakysiu? Tu man uždavei klausimą, o paskui žiūri į savo telefoną.

Mano psichinė sveikata priklauso nuo kitų problemų, o ne nuo socialinių tinklų.

Niekada apie tai nekalbu, kitaip nei kiti žaidėjai. Nemėgstu to daryti, bet šiais metais daug kovojau su šiuo požiūriu. Manau, kad aš taip pat buvau gana prislėgtas. Spaudimas, kurį patiriame, yra didelis, nuolat esame dėmesio centre.

Viskas svarbu. Turime išmokti nesigilinti į neigiamus komentarus. Tenisininkai, kurie žaidė prieš 20–30 metų, negali suprasti. Socialinėje žiniasklaidoje visada yra kamera, pasiruošusi įrėminti jus arba asmuo, pasiruošęs jus įžeisti.

Tai yra pasaulis, kuriame gyvename dabar. Liūdna žiūrėti į tokią situaciją, bet tokia yra realybė. Kiekvienas gali sakyti ką nori socialiniuose tinkluose, gerai ar blogai“, – kalbėjo trečioji pasaulio raketė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.