EUROLYGA 2023

Pasaulio irklavimo taurės etape – keturvietės bronza

„Esame patenkinti, – po bronzinio finišo pasaulio irklavimo taurės I-ojo etapo finale sakė vyrų porinės keturvietės yrininkas Dominykas Jančionis. – Žinoma, kritikuoti mus tikrai galima, nes ne viskas pavyko idealiai. Galima buvo ir geriau, bet... Galėjo būti ir blogiau“.

 Pasaulio irklavimo taurės etape – keturvietės bronza<br> Lietuvos irklavimo federacijos nuotr.
 Pasaulio irklavimo taurės etape – keturvietės bronza<br> Lietuvos irklavimo federacijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 29, 2022, 6:18 PM

Belgrade (Serbija) vykusio pasaulio taurės etapo finale lietuvių įgula – Žygimantas Gališanskis, Giedrius Bieliauskas, Aurimas Adomavičius ir D.Jančionis – distanciją įveikė per 06:02.01. Šis rezultatas garantavo trečią vietą ir bronzos medalius. Auksą iškovojo Kinijos keturvietė (06:00.52), sidabrą – Nyderlandų irkluotojai.

„Kol kas neanalizavome vaizdo įrašo, todėl sunku pasakyti, kas galėjo būti geriau, – šypsojosi tik nuo finišo tiltelio nušokęs D.Jančionis. – Bet pats jausmas irkluojant buvo labai geras. Gal dar tik trūksta šiek tiek susiirklavimo visiems kartu. Žiūrėsime, kaip viską pavyks padaryti kitose varžybose. Kuo daugiau irkluosime, tuo bus geriau. Prieš varžybas Belgrade treniruočių procesas teikė didelį malonumą, puikiai jautėmės, todėl viltys buvo didelės“.

Pirmąją distancijos dalį Lietuvos keturvietė pradėjo lėtai, tačiau sugebėjo galingai finišuoti, aplenkė Lenkijos bei Ukrainos įgulas.

„Finišuojant jautėme, kad tikrai aplenksime ukrainiečius, žinojome, kad galime kovoti dėl medalių – finiše „užsisukome“ ir irklavome labai galingai, – sakė D.Jančionis. – Mums visada yra geriau lėtesnė pradžia ir galingas finišas. Esame pastebėję, jei tik pradedame stipriau, distancijos viduryje tarsi kažką pametame, o pabaigoje niekas nesigauna“.

Tolimesni Lietuvos irkluotojų planai – III-asis pasaulio taurės etapas, vyksiantis Liucernoje (Šveicarija) liepos 8–10 dienomis.

„Laukia smagi trasa“, – nusišypsojo D.Jančionis.

Vyrų porinė dvivietė – Armandas Kelmelis ir Dovydas Nemeravičius – varžybų finale distanciją įveikė per 06:24.03 ir finišavo šešta. Greičiausi buvo kroatai broliai Martinas ir Valentas Sinkovičiai (06:09.26).

Moterų porinė dvivietė – Viktorija Senkutė ir Dovilė Rimkutė – finale užtruko 07:01.27 ir finišavo penkta. Auksą iškovojo Roos De Jong ir Laila Youssifou iš Nyderlandų (06:46.69).

Pavienę dvivietę B finale irklavę broliai Domantas ir Dovydas Stankūnai distanciją įveikė per 06:34.44 ir finišo liniją kirto antri. B finalą laimėjo Slovėnijos įgula. Galutinė Domanto ir Dovydo Stankūnų pozicija varžybose – 8 vieta. C finale irklavę Povilas Stankūnas ir Mantas Juškevičius buvo greičiausi (06:37.64). Galutinė pozicija varžybose – 13 vieta.

Moterų vienvietę B finale irklavusi Donata Karalienė distanciją įveikė per 07:42.13 ir finišavo antra. B finalą laimėjo Lisa Scheenaard iš Nyderlandų (07:38.91). D.Karalienė varžybose užėmė aštuntą vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.