EUROLYGA 2023

19-metis Danijos talentas „Roland Garros“ turnyre parklupdė praėjusių metų finalininką

Puikų žygį „Roland Garros“ čempionate tęsia 19-metis danas Holgeris Vitus Rune (ATP-40).

 H. Rune.<br> AP/Scanpix nuotr.
 H. Rune.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-05-30 18:17

Prieš 3 metus jaunių „Roland Garros“ čempionatą laimėjęs danas po 3 val. kovos 7:5, 3:6, 6: 3, 6:4 ketvirtajame rate įveikė vienu iš turnyro favoritų laikytą ir praėjusių metų finale žaidusį graiką Stefanosą Tsitsipasą (ATP-4).

Mačą geriau pradėjo graikas, kuris pirmajame sete išsiveržė į priekį 3:1, tačiau danas iškart laimėjo varžovo padavimų seriją. Rezultatui esant 5:5 H.Rune sugebėjo dar kartą įrodyti savo pranašumą graiko padavimų metu ir vėliau laimėjęs 12-ąjį geimą setais išsiveržė į priekį 1:0.

Antrojo seto trečiajame geime danas susikūrė tris progas laimėti S.Tsitsipaso padavimus, tačiau praėjusiais metais finale rungtyniavęs graikas atsitiesė ir išsaugojo savo padavimus. Likusio seto metu S.Tsitsipas be didesnių vargų laimėjo savo padavimus, o susikūręs vieną progą laimėti 19-mečio padavimus ja pasinaudojo ir išlygino rezultatą 1:1.

Visgi, antrasis setas jaunojo talento nepalaužė. H.Rune užtikrintai laimėjo visas savo padavimų serijas, o šeštajame trečio seto geime sausai laimėjo graiko padavimus ir atsidūrė šalia pergales.

Ketvirtąjį setą tenisininkai pradėjo laimėdami pirmas dvi padavimų serijas, o situacija pasikeitė 5-ajame geime. Graikui paduodant kamuoliuką H.Rune pradėjo demonstruoti aukščiausio lygio tenisą ir atlikdamas itin tikslius smūgius laimėjo varžovo padavimus.

Po sėkmingos savo padavimų serijos danas dar kartą sugebėjo laimėti S.Tsitsipaso padavimus ir atsidūrė per 1 geimą nuo pergalės. Trečiajame sete 19-metis pirmavo 5:2. Tuomet graikas pademonstravo kodėl jis buvo laikomas vienu iš turnyro favoritų ir sausai laimėjo 2 geimus iš eilės. Visgi, antros padavimų serijos iš eilės danas nepaleido iš laimėjęs setą 6:4 šventė pergalę.

Ketvirtfinalyje jaunasis danas susitiks su kitu skandinavu, norvegu Casperu Ruudu (ATP-8). Norevegas 6:2, 6: 3, 3:6, 6: 3 palaužė lenką Hubertą Hurkaczą (ATP-13).

Už patekimą į ketvirtfinalį tenisininkai gaus po 360 ATP reitingo taškų ir 380 tūkst. eurų

„Roland Garros“ nugalėtojui atiteks 2000 ATP reitingo taškų ir 2 mln. 200 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.