EUROLYGA 2023

Lietuvos rankininkų desantas nepadėjo pakilti Leono komandai

Leono „Ademar“ komandai, kurioje žaidė trys Lietuvos rankininkai broliai Gabrielius ir Deividas Virbauskai bei Aidenas Malašinskas, nepavyko įgyvendinti pagrindinės sezono užduoties. Sekmadienį pasibaigusiose Ispanijos lygos varžybose „Ademar“ užėmė septintąją vietą ir neiškovojo kelialapio į Europos lygos turnyrą.

A. Malašinskas<br> klubo nuotr.
A. Malašinskas<br> klubo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 30, 2022, 5:09 PM

Užėmė septintąją vietą

Padidintas biudžetas ir keli į komandą pakviesti naujokai praėjusių metų rudenį suteikė Leono „Ademar“ sirgaliams viltį, kad šis sezonas bus žymiai geresnis negu praėjęs. Tačiau lūkesčiams išsipildyti nebuvo lemta – Ispanijos lygoje kovoti dėl antrosios vietos tikėjęsi Leono rankininkai antrus matus iš eilės liko septinti.

Nors vieta nepasikeitė, šį pavasarį nuotaika buvo daug slogesnė negu pernai. 2021 metais „Ademar“ pateko į Ispanijos taurės finalą ir už tai gavo kelialapį į Europos lygos atrankos turnyrą. Tuo tarpu šiais metais jokio paguodos prizo Leono komanda nesulaukė.

„Komandai buvo svarbu iškovoti kelialapį į Europos turnyrą, bet neįgyvendinta užduotis mums suteiks dar didesnę motyvaciją kitą sezoną. Privalome įrodyti, kad esame verti užimti aukštesnę vietą. Stengsimės ištaisyti tuos nedidelius trūkumus, kurie mums trukdė šį sezoną“, – paaiškėjus, kad šio sezono užduotis nebus įvykdyta, Leono leidiniui „La Nueva Cronica“ sakė Gabrielius Virbauskas.

G.Virbauskas buvo tarp rankininkų, kurie „Ademar“ gretas sustiprino praėjusių metų vasarą. Kiti du lietuviai atvyko tik šių metų pavasarį, prasidėjus Rusijos invazijai į Ukrainą. Rusijos lygoje sezoną pradėjęs Deividas Virbauskas į „Ademar“ perėjo iš Taganrogo „Donskije kazaki“ klubo, Aidenas Malašinskas – iš veiklą sustabdžiusio Zaporižės „Motor“.

Ispanijos lygoje G.Virbauskas žaidė visas 30 rungtynių, įmetė 97 įvarčius ir 8 kartus buvo pašalintas 2 minutėms. Jis buvo trečias pagal rezultatyvumą komandos žaidėjas.

A.Malašinskas per 9 rungtynes įmetė 33 įvarčius, D.Virbauskas per 9 rungtynes pelnė 6 įvarčius ir kartą buvo pašalintas 2 minutėms.

„Ademar“ buvo viena rezultatyviausių „Asobal“ komandų (pagal įmestus įvarčius užėmė trečiąją vietą), tačiau praleisdavo daugiausiai įvarčių visoje lygoje.

„Man patinka greitas žaidimas. Manau, mūsų komandai toks braižas tinka, nes esame jauna ir energinga komanda, galinti visas rungtynes žaisti aukštu tempu“, – tokiu žaidimo braižu nesiskundė G.Virbauskas.

Kitą sezoną tikslai nesikeis

Leono komanda duobę sau iškasė pirmajame rate. Iki žiemos pertraukos, per kurią vyko Europos pirmenybės, „Ademar“ surinko vos 10 taškų ir po 15 turų užėmė 14-ąją vietą. Tuo metu Leono rankininkai kovojo ne dėl kelialapio į Europos turnyrą, bet dėl išlikimo „Asobal“ lygoje.

Po žiemos pertraukos „Ademar“ šovė į viršų. Vienu metu netgi atrodė, kad tikslas pakilti į penktąją vietą – ranka pasiekiamas. Vis dėlto pavyti varžovų Leono komanda nespėjo. Per 30 rungtynių 30 taškų surinkęs „Ademar“ finišavo septintas.

„Daugelyje rungtynių mums trūko labai nedaug, kad laimėtume. Ypač daug apmaudžių pralaimėjimų patyrėme pirmajame rate. Prieš antrąjį ratą atsidūrėme blogesnėje padėtyje, negu buvome verti“, – tvirtino „Ademar“ trenerio padėjėjas Luisas Puertasas.

„La Nueva Cronica“ manymu, trečią pagal dydį biudžetą „Asobal“ lygoje turėjęs Leono klubas netinkamai leido pinigus. „Klubas sudarė daug nepasiteisinusių sutarčių, kuriomis galima paaiškinti labai blogus dviejų pastarųjų sezonų rezultatus, – straipsnyje, kurį pavadino „Du nesėkmingų pirkinių sezonai“, rašė Leono dienraštis. – Prie G.Virbausko turėtumėm padėti klaustuką. Jis žaidė nestabiliai, bet kai kuriose rungtynėse pasižymėjo puldamas. D.Virbauskas, su kuriuo sudaryta sutartis iki 2024 metų, žaidė trumpai, o keliuose mačuose buvo paliktas ant suolo“.

„Ademar“ jau paskelbė, kad ruoštis kitam sezonui pradės liepos 25 dieną. Į treniruočių stovyklą turėtų atvykti ir galiojančias sutartis su Leono klubu turintys abu broliai Virbauskai.

Kitą sezoną nesikeis ir komandos tikslai. Klubo vadovai tvirtina, kad rankininkams kels užduotį kovoti dėl antrosios vietos. Kitaip tariant, užimti vietą iškart po neįveikiama laikomos „Barcelona“ komandos.

Kur žais A.Malašinskas, šiuo metu pasakyti sudėtinga. Jis turi galiojančią sutartį su „Motor“, tačiau geriausio Ukrainos klubo ateitis visiškai neaiški.

Išvyko į Prancūziją

Pirmajame rate Ispanijos lygoje žaidė dar vienas Lietuvos rankininkas. Lukas Simėnas atstovavo debiutantei „Antequera“ komandai.

„Antequera“ iškart įstrigo lentelės apačioje ir labai anksti buvo pasmerkta grįžti į antrąją lygą. Dėl to viltis praradę klubo vadovai nedarė kliūčių L.Simėnui, kai gruodžio mėnesį jį pakvietė Prancūzijos lygoje žaidžiantis „Istres“.

Antekeros komandoje L.Simėnas žaidė 13 rungtynių, įmetė 25 įvarčius, 6 kartus buvo pašalintas 2 min. ir kartą nubaustas raudona kortele.

Antrajame rate „Antequera“ iš paskutinės vietos neišsikapstė. Ši komanda surinko tik 6 taškus ir jau po debiutinio sezono atsisveikino su „Asobal“ lyga.

Priešpaskutinę 15-ąją vietą užėmė ir taip pat į antrąją lygą iškrito 20 taškų surinkusi „Nava“. Ji „Asobal“ lygoje praleido tris sezonus. Būtent Navos komandoje L.Simėnas žaidė praėjusį 2020–2021 metų sezoną.

Favoritų dovanos

Šiais metais Ispanijos čempione jau dvyliktą sezoną iš eilės ir 29-ąjį kartą istorijoje tapo „Barcelona“. Ji per 30 rungtynių surinko 57 taškus.

Keturis kelialapius į Europos lygos turnyrą iškovojo Granojerso „Fraikin“ (44 tšk.), „Bidasoa-Irun“ (42), „Benidorm“ (35) ir „Cuenca“ (34).

Nors „Barcelona“ biudžetas yra, ko gero, didesnis negu visų kitų klubų kartu sudėjus ir „mėlynų-granatinių“ rankinio komanda Ispanijoje laikoma neįveikiama, ji šį sezoną kelis taškus prarado. Tiesa, „Barça“ taškus varžovams dalino neįprastomis aplinkybėmis.

Dar rudenį „Barcelona“ padovanojo du taškus vienai iš autsaiderių „Torrelavega“ komandai. „Barcelona“ triuškinamai laimėjo rungtynes, bet varžovai pastebėjo, kad žioplą klaidą padarę „mėlynų-granatinių“ treneriai į paraišką įtraukė teisės žaisti neturėjusį rankininką. „Asobal“ panaikino rezultatą ir įskaitė „Torrelavega“ formalią pergalę.

Beje, šie taškai padėjo „Torrelavega“ išsaugoti vietą „Asobal“ lygoje. Torelavegos komanda užėmė 14-ąją vietą ir tik vienu tašku aplenkė iškritusią Navos ekipą.

Gegužės viduryje „Barcelona“ per rungtynes, kurios vyko tarp dviejų Čempionų lygos ketvirtfinalio mačų, registravo pusiau antrą, pusiau trečią sudėtį (komandą papildė šeši dublerių ekipos žaidėjai) ir sužaidė lygiosiomis su absoliučia autsaidere „Antequera“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.