EUROLYGA 2023

Olimpietė V. Andrulytė apie pasaulio taurės antrąjį etapą: „Atsipalaiduoti sau neleidžiu nė vienoje regatoje“

Gegužės 31 d. Amsterdamo priemiestyje Almere prasideda antrasis 2022 m. buriavimo pasaulio taurės etapas „Hempel Word Cup Allianz Regatta“. Čia startuoja Tokijo olimpinių žaidynių dalyvė ir trečiosios vietos pasaulio čempionate laimėtoja Viktorija Andrulytė.

 Viktorija Andrulytė.<br> A.Ridikaitės nuotr.
 Viktorija Andrulytė.<br> A.Ridikaitės nuotr.
 Viktorija Andrulytė.<br> A.Ridikaitės nuotr.
 Viktorija Andrulytė.<br> A.Ridikaitės nuotr.
 Viktorija Andrulytė.<br> A.Ridikaitės nuotr.
 Viktorija Andrulytė.<br> A.Ridikaitės nuotr.
 Viktorija Andrulytė.<br> A.Ridikaitės nuotr.
 Viktorija Andrulytė.<br> A.Ridikaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 30, 2022, 10:18 AM, atnaujinta May 30, 2022, 10:19 AM

Gegužės 31 – birželio 5 dienomis vykstančioje regatoje užsiregistravo beveik 400 buriuotojų iš daugiau nei 47 skirtingų šalių. Buriuotojai varžysis devyniose klasėse: 49er, 59er FX, 470, NACRA 17, Formula kite vyrų, Formula kite moterų, iQFoil moterų, iQFoil vyrų (čia dalyvaus ir olimpietis Juozas Bernotas) ir, žinoma, ILCA 6 klasė.

Viktorijos klasėje užsiregistravo 62 dalyvės iš 30 šalių.

Tai antrasis ir paskutinis šiais metais pasaulio taurės etapas.

Šiuos etapus laimėję 25 stipriausi planetos buriavimo atletai varžosi pasaulio taurės finale. 2020 m. ir 2021 m. pasaulio taurės finalai buvo atšaukti dėl COVID pandemijos, tačiau šiemet yra tikimąsi varžybas įvykdyti Marselyje, Paryžiaus olimpinių žaidynių akvatorijoje.

Viktorija yra paskutinio įvykdyto pasaulio taurės finalo (2019 m.) nugalėtoja. Taigi jau yra užsitikrinusi vietą tarp stipriausių 25 pasaulio sportininkių. Visos kitos jos konkurentės turės atsirinkti pagal individualius reitingo taškus.

COVID pandemija sujaukė sportininkų tvarkaraštį. Buvo nukeltos ne tik Tokijo olimpinės žaidynės, bet ir atrankos į 2024 m. Paryžiaus olimpines žaidynes. Šis pasaulio taurės etapas kol kas yra paskutinė oficiali treniruotė prieš svarbiausias metų varžybas – pasaulio ir Europos čempionatus.

Dėl besitęsiančių karantino reikalavimų ILCA 6 pasaulio čempionatas, turėjęs vykti spalio mėnesį Kinijoje, yra perkeltas į Teksasą, JAV.

„Visas šis nestabilumas, varžybų kilnojimas ir nežinomybė įneša nemažai chaoso į mūsų gana griežtai planuojamą tvarkaraštį. Laiko ir erdvės klaidoms praktiškai nebelieka. Tad labai džiaugiuosi galėdama dar kartą pasivaržyti su stipriausiomis pasaulio varžovėmis. Kiekviena tokia proga – neįkainojama.

Ir nors esu titulą ginanti Pasaulio taurės čempionė, dėl reitingo taškų kovoti nereikia, tačiau atsipalaiduoti sau neleidžiu nė vienoje regatoje. Juo labiau, kad vis dar gresiant pandemijai, niekuomet nežinome, kada vėl turėsime galimybę startuoti su stipriausiomis.

Šį kartą irgi esu nusiteikusi labai gerai, juo labiau, kad ekvatorija, kurioje plauksime, yra labai panaši į „namų“ sąlygas Kuršių mariose“, – pasakojo Viktorija Andrulytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.