EUROLYGA 2023

Varžovo ir jo trenerio provokacijos nepadėjo – E. Butvilas žengė į trečiąjį jaunių „Roland Garros“ etapą

Paryžiuje vykstančiame jaunių „Roland Garros“ turnyre 17-mečiui Edui Butvilui (ITF-10) teko kovoti ne tik prieš varžovą, bet ir prieš jo provokacijas.

 E. Butvilas.<br>T.Bauro nuotr.
 E. Butvilas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 30, 2022, 4:34 PM, atnaujinta May 30, 2022, 7:11 PM

Lietuvis antrajame rate per 2 val. 11 min. 6:2, 3:6, 6:4 nugalėjo paragvajietį Martin Antonio Vergara del Puerto (ITF-38).

E.Butvilas iniciatyvą pasiėmė jau nuo pačio pirmojo geimo. Lietuvis laimėjo paragvajiečio padavimų seriją ir išsiveržė į priekį. Sėkmingai savo padavimus kontroliavęs lietuvis dar kartą sugebėjo pranokti varžovą jo padavimų metu ir laimėjo pirmąjį setą 6:2.

Antrajame sete situacija pasikeitė. M.Antonio Vergara del Puerto pradėjo vis aktyviau rungtyniauti ir kėsintis į lietuvio padavimus. Paragvajietis pirmaudamas 3:2 laimėjo Edo padavimus ir įgijęs pranašumą laimėjo antrąjį setą 6:3.

Lemiamo seto pradžia lietuviui nežadėjo nieko gero. Lietuvis pralaimėjo savo padavimų seriją nelaimėdamas nei vieno taško, tačiau E.Butvilas svarbiausiu momentu pademonstravo charakterį.

Klaipėdietis taip pat sausai laimėjęs varžovo padavimus rezultatą išlygino, o ketvirtajame trečiojo seto geime dar kartą sausai laimėjo paragvajiečio padavimus ir išsiveržė į priekį 3:1.

M.Antonio Vergara del Puerto ginklų nesudėjo ir sekančiame geime grąžino pusiausvyrą į mačą laimėdamas dar kartą lietuvio padavimus. Paragvajietis neslėpė savo laimės ir laimėjęs geimą atsisukęs į lietuvį pademonstravo gestą, rodanti jog jis turi „didelius kiaušus“.

Tai labai patiko paragvajiečio treneriui. E.Butvilui einant link suoliuko varžovo treneris besijuokdamas pakartojo savo auklėtinio gestą.

Tačiau Edui tai neužkliuvo, lietuvis sugebėjo dar 2 kartus laimėti varžovo padavimus ir laimėjęs setą 6:4 šventė pergalę.

Po pergalės aikštėje pasigirdo skanduotė „Lietuva“, o per tribūnos vidurį sėdėjusi grupė žmonių pradėjo plevėsuoti Lietuvos vėliavą.

Trečiajame rate lietuvis susitiks su prancūzo Williamo Jucha (ITF-265) ir šveicaro Dylano Dietricho (ITF-87) poros nugalėtoju.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.