EUROLYGA 2023

Keturiolikos C. Alcarazo pergalių seriją nutraukęs A. Zverevas žengė į „Roland Garros“ pusfinalį

​Antradienį „Roland Garros“ čempionate Paryžiuje prasidėjo ketvirtfinaliai. Jau pirmoje dvikovoje susitiko vienais turnyro favoritų laikomi tenisininkai – Alexanderis Zverevas (ATP-3) ir Carlosas Alcarazas (ATP-6), o jų kova pateisino visus lūkesčius.

 A.Zverevas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 A.Zverevas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 31, 2022, 9:09 PM, atnaujinta May 31, 2022, 9:24 PM

Po 3 val. 21 min. kovos 6:4, 6:4, 4:6, 7:6 (9:7) savo pranašumą įrodė vokietis Alexanderis Zverevas.

Pirmasis varžovo padavimams grasino 19-metis.

Jau antrojo geimo metu ispanas C.Alcarazas pradėjo demonstruoti, kodėl yra laikomas didžiausiu pasaulio talentu ir susikūrė šansą laimėti vokiečio padavimus.

Tačiau tiksliais smūgiais 25-erių A.Zverevas privertė C.Alcarazą klysti ir išsaugojo savo padavimus.

Penktajame geime jau vokietis kėsinosi į ispano padavimus. Trečioji pasaulio raketė 3 kartus susikūrė progas laimėti ispano padavimų seriją ir trečiąja pasinaudojo. Likusio seto metu tenisininkai be didesnių sunkumų laimėjo savo padavimų serijas, kas leido vokiečiui išsiveržti į priekį 1–0.

Ispanas ketvirtajame antro seto geime kamuoliukus paduodant A.Zverevui vėl pirmasis turėjo galimybę laimėti geimą, tačiau ją nesugebėjo pasinaudoti. Pats vokietis po trijų geimų susikūrė progą išsiveržti į priekį ir sėkmingai ją išnaudojęs įgijo seto kontrolę.

A.Zverevui pirmaujant 5:4 C.Alcarazas susikūrė dar vieną progą laimėti varžovo padavimus ir išlyginti rezultatą, tačiau ketvirtoji pasaulio raketė sužaidė užtikrintai lemiamus taškus ir laimėjo antrąjį setą.

Bene didžiausias skirtumas tarp varžovų pirmuose dviejuose setuose – neišprovokuotos klaidos. 19-metis klydo net 32 kartus, A.Zverevas suklydo tik 15 kartų.

Jame A.Zverevas įgijo dvi progas laimėti ispano padavimų serijas. Pirmąjį tašką C.Alcarazas sugebėjo apginti, tačiau rezultatui esant 30:40 19-metis nesugebėjo sėkmingai paduoti kamuoliuko.

Trečiajame sete C.Alcarazas pradėjo vis dažniau smūgiuoti trumpus kamuoliukus, kurie suktųsi atgal nuo varžovo. Devintajame geime A.Zverevas susikūrė progą vėl laimėti ispano padavimus, tačiau būtent tokiu smūgiu 19-metis sugebėjo laimėti tašką ir apsaugoti savo padavimus.

Dešimtajame geime C.Alcarazas vėl naudojosi trumpais kamuoliukais ir puikiai juos atlikdamas laimėjo vokiečio padavimus bei setą.

Ketvirtajame sete ispanas išlaikė savo žaidimo stilių, tačiau vokiečiui kur kas geriau sekėsi reaguoti į tokius smūgius ir žaidėjai iki devintojo geimo nesuteikdami varžovams šansų laimėti savo padavimus.

A.Zverevas stojo padavinėti dėl pergalės, tačiau C.Alcarazas eilinį kartą pademonstravo neeilinį charakterį.

Drąsiai žaidęs ispanas atakavo varžovą ir susikūręs tris galimybes laimėti varžovo padavimus pasinaudojo antrąja ir išlygino seto rezultatą – 5:5.

Sekančius du geimus tenisininkai laimėjo savo padavimus ir kova kėlėsi į „tie-breaką“. Jo metu C.Alcarazas žaidė agresyvų tenisą, o vokiečiui teko daugiau gintis nuo galingų varžovo kamuoliukų.

Papildomo geimo metu tenisininkai toliau žaidė tašką į tašką, o po įtemptos kovos 9:7 savo pranašumą įrodė A.Zverevas.

A.Zverevas laimėdamas taip pat atsirevanšavo C.Alcarazui už pralaimėjimą „Masters“ serijos „Madrid Open“ turnyro finale.

Pusfinalyje vokiečio lauks N.Džokovičiaus (ATP-1) ir R.Nadalio (ATP-5) poros nugalėtojas.

Už patekimą į pusfinalį A.Zverevas gaus 720 ATP reitingo taškų ir 600 tūkst. eurų.

„Roland Garros“ nugalėtojui atiteks 2000 ATP reitingo taškų ir 2 mln. 200 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.