EUROLYGA 2023

E. Butvilo žygį „Roland Garros“ jaunių vienetų turnyre sustabdė kvalifikacijos pagalba į turnyrą patekęs šveicaras

Trečiadienį „Roland Garros“ turnyre pirmasis į teniso kortus žengė lietuvis Edas Butvilas (ITF-10), kuris trečiajame jaunių vienetų turnyro etape susitiko su šveicaru Dylanu Dietrichu (ITF-89).

 E. Butvilas.<br>T.Bauro nuotr.
 E. Butvilas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 1, 2022, 2:19 PM

17-mečių dvikova trūko 2 val. 9 min., o joje savo pranašumą 7:6 (8:6), 3:6, 6:4 įrodė D.Dietrichas.

Nuo kvalifikacijos etapo turnyrą pradėjęs šveicaras nuo mačo pradžios stengėsi laikyti kontrolę savo rankose, žaisdamas stipriais ir agresyviais smūgiais. Dėl tokio žaidimo stiliaus lietuvio varžovas darė neišprovokuotų klaidų, tačiau trečiajame geime toks jo žaidimas pasiteisino.

E.Butvilui paduodant kamuoliukus šveicaras susikūrė net tris progas laimėti varžovo padavimus ir trečiojo šanso metu puikiai priėmęs kamuoliuką įgijo persvarą. Septintajame geime D.Dietrichas dar kartą susikūrė progą laimėti lietuvio padavimų seriją, tačiau E.Butvilas sėkmingai ją apgynė.

Į dešimtąjį geimą D.Dietrichas žengė pirmaudamas 5:4 ir padavinėdamas dėl pirmojo seto, tačiau tada lietuvis ėmė garsiai save užvedinėti. Laimėjęs pirmąjį tašką E.Butvilas sušaukė ispanišką „Vamos“, o po kelių akimirkų suklydęs pradėjo save raginti mušti kamuoliukus stipriau lietuviškai.

Tokios kalbos E.Butvilui padėjo ir laimėjęs 3 taškus paeiliui išlygino rezultatą 5:5.

Ilgai lietuvis džiaugtis negalėjo. Jau sekančio geimo metu, padavinėdamas Edas atsiliko 0:40. Nors 2 taškus E.Butvilas ir laimėjo, trečiojo metu paleido kamuoliuką į tinklą ir vėl atsidūrė atsiliekančio vaidmenyje – 5:6.

Visgi, svarbiausiu momentu lietuvis ir vėl susikaupė bei sausai laimėjęs varžovo padavimus mačą pasiuntė į „tiebreaką“. Jo metu D.Dietrichas pirmavo 6:4 ir turėjo du „set pointus“, tačiau abu kartus suklydęs, suteikė galimybę Edui sugrįžti. Visgi, tuomet E.Butvilas padarė dvi klaidas ir pralaimėjo pirmąjį setą.

Antrasis setas vyko atkarpomis. Iš pradžių E.Butvilas laimėjo pirmuosius 4 geimus, tačiau sekančius 3 geimus pajėgesnis buvo šveicaras.

Lietuvis savo įgytos persvaros nebepaleido ir laimėjęs 2 sekančius geimus išlygino rezultatą setais – 1–1.

Lemiamas setas sėkmingiau prasidėjo Šveicarijos tenisininkui. Jis trečiajame geime susikūrė dvi progas laimėti lietuvio padavimų seriją ir pasinaudojęs antrąja išsiveržė į priekį 2:1. Visgi Edas jau sekančiame geime taip pat susikūrė dvi progas laimėti D.Dietricho padavimus ir pasinaudojęs pirmąja rezultatą išlygino.

Aštuntajame geime lietuviui pirmaujant 4: 3 E.Butvilas turėjo progą laimėti šveicaro padavimų seriją D.Dietrichas užtikrinčiau sužaidė paskutinius taškus ir neleido lietuviui atsidurti per žingsnį nuo pergalės.

Jau sekančiame geime tokią pat progą susikūrė D.Dietrichas ir puikiai priėmęs lietuvio padavimą laimėjo geimą bei išsiveržė į priekį 5:4. Šveicaras stojo padavinėti dėl pergalės ir užtikrintai rungtyniavęs sausai laimėjo geimą bei mačą.

E.Butvilas vis dar tęsia pasirodymą dvejetų turnyre. Lietuvis poroje su kroatu Mili Poljičaku (ITF-4) turi pirmąjį dvejetų reitingą turnyre, o pirmajame rate jų duetas 6:4, 6:3 įveikė Gabrielį Debru ir Loanną Massardą.

Antrojo rato mačas prasidės maždaug 16 val. 30 min. Lietuvos laiku, o jų varžovais bus kroatas Luka Mikrutas ir ispanas Pedro Rodenas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.