EUROLYGA 2023

Rusijos sporto vadukai sumąstė – reikalaus milijardo dėl atimtų varžybų ir čempionatų

Rusija jau oficialiai pareikalavo finansinės kompensacijos už atimtus sporto turnyrus – šalis agresorė siekia gauti finansines kompensacijas iš tarptautinių sporto federacijų dėl atimtų svarbių sporto renginių, tikina Rusijos sporto ministras Olegas Matycinas. Vasario 24-ąją karą Ukrainoje pradėjusi Rusija sulaukė rimtų pasaulio valstybių sankcijų, o tarptautinės sporto organizacijos ne tik suspendavo šios šalies agresorės komandas bei sportininkus, tačiau ir atėmė galimybę surengti itin daug aukščiausio lygio varžybų bei čempionatų.

Rusija reikalaus kompensacijų už atimtas tarptautines varžybas<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Rusija reikalaus kompensacijų už atimtas tarptautines varžybas<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Rusija reikalaus kompensacijų už atimtas tarptautines varžybas<br>AFP nuotr.
Rusija reikalaus kompensacijų už atimtas tarptautines varžybas<br>AFP nuotr.
Rusija reikalaus kompensacijų už atimtas tarptautines varžybas<br>AFP/Scanpix nuotr.
Rusija reikalaus kompensacijų už atimtas tarptautines varžybas<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2022-06-03 08:24

Nors rusai jau išsiuntinėjo reikalavimus tarptautinėms organizacijoms sumokėti už patirtus nuostolius rengiantis varžyboms, Rusijos sporto ministras pažymėjo, kad kol kas nepateikti ieškiniai teismams. O.Matycinas išreiškė poziciją, kad pradžioje reikia kalbėtis su tarptautinėmis federacijomis, nes jos skyrė Rusijai organizuoti turnyrus.

„Atitinkamos mūsų nacionalinės federacijos išsiuntė laiškus į tarptautines federacijas dėl patirtų nuostolių padengimo rengiantis varžyboms ir finansinių išlaidų kompensavimo.

Kalbame ne tik apie organizacinius mokesčius, bet ir apie statybos kaštus, įvaizdžio praradimą. Dialogas vyksta ir net turime išsiuntę tam tikrus kompensacijų skaičius. Kai tik gausime oficialius atsakymas „taip“ arba „ne“, tada bus galima kalbėti apie kreipimąsi į teismus.

Mes tikimės iš kolegų užsienyje, jog mūsų argumentai bus priimti ir protingas situacijos supratimas nugalės“, – interviu dienrasčiui „Izvestija“ sakė sporto ministras.

Po Rusijos įsiveržimo į Ukrainą iš agresoriaus buvo atimta teisė rengti 2022 metų UEFA Čempionų lygos finalą Sant Peterburge, šių metų pasaulio tinklinio čempionatą, 2023 metų pasaulio jaunių ir suaugusiųjų ledo ritulio čempionatus, pasaulio dailiojo čiuožimo „Grand Prix“ varžybas, planetos biatlono bei plaukimo taurės turus.

Įvardijama, kad rusai už neįvyksiančius turnyrus sieks gauti milijardo eurų kompensaciją. Į tai įskaičiuoti ir Rusijos sportininkų praradimai dėl sankcijų.

„Moralinė kompensacija už tokius pasauilio veiksmus turi būti atlyginta“, – kalbėjo rusų sporto biurokratas.

Tačiau Rusijos sporto klerkas O.Matycinas patikino, jog šalis ir toliau ruošiasi tiems sporto renginiams, dėl kurių galutinis sprendimas dar nėra priimtas. Visų pirma, kalba eina apie 2023-iųjų vasaros universiadą Jekaterinburge.

„Daugelis sporto varžybų iš mūsų dar neatimtos. Universiada yra nukelta dėl COVID-19, nauja data bus nustatyta vėliau. Tad mes jai toliau ruošiamės. Kalbame apie objektų statybas Jekaterinburge, jie bus parengti pagal numatytus grafikus“, – patikino ministras.

Jis taip pat pareiškė, jog Rusija rengiasi startuoti 2024 metų Paryžiaus žaidynėse, tačiau esant sankcijoms, planuoja dar 2022 metais surengti savo olimpiadą su Šanchajaus sutarties šalimis, į kurią įeina Rusija, Kinija, Indija, Kirgiztanas, Uzbekistanas, Kazachstanas, Tadžikistanas ir Afganistanas.

„Tai didelė jėga. Juk šiose šalyse gyvena net 4 milijardai žmonių. Jei sutarsime su šiomis valstybėmis, tai išplės mūsų galimybes, leis Rusijos sportininkams startuoti šių šalių varžybose, aptirpdys įvestas sankcijas.

O šių valstybių bendra olimpiada taps aiškiu ženklu, kad esame prieš sporto skaidymą ir vienybės naikinimą. Kol kas šią olimpiadą lapkritį yra pasirengęs surengti Kirgiztanas. Laukiame kitų siūlymų. Jei nepavyks šiemet, tai padarysime kitąmet“, – kalbėjo O.Matycinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.