EUROLYGA 2023

„Roland Garros“ turnyre triumfavęs E. Butvilas sau kelia aukščiausius tikslus – žada iškovoti dar skambesnes pergales

17-metis Edas Butvilas ir toliau demonstruoja fantastiškus pasiekimus teniso kortuose. Lietuvis poroje su kroatu Mili Poljičaku triumfavo jaunių „Roland Garros“ dvejetų turnyre.

 E. Butvilas.<br> „Roland Garros“ nuotr.
 E. Butvilas.<br> „Roland Garros“ nuotr.
 E. Butvilas ir M. Poljičakas.<br> „Roland Garros“ nuotr.
 E. Butvilas ir M. Poljičakas.<br> „Roland Garros“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 4, 2022, 5:01 PM, atnaujinta Jun 4, 2022, 5:02 PM

Lietuvio duetas finale 6:4, 6:0 įveikė Gonzalo Bueno ir Ignacio Buse iš Peru.

„Mačo iniciatyvą galutinai perėmėme, kai antrajame sete laimėjome varžovų padavimus. Pirmas setas daug nereiškia, nes dažniausiai antrajame sete visi atsigauna, o pirmajame sete kelis kartus teko saugoti savo padavimus.

Į antrąjį setą įžengėme su didele energija ir laimėję pirmuosius varžovų padavimus šokome į priekį“, – kalbėdamas su lrytas.lt finalo mačą komentavo E.Butvilas.

Nors finalas lietuviui ir nebuvo pats sudėtingiausias, pusfinalyje ir ketvirtfinalyje E.Butvilui su M.Poljičaku teko gerokai pavargti. Lietuvio pora abiejuose mačuose buvo atsidūrusi ties prarajos riba.

Ketvirtfinalyje čempionai žaisdami prieš čeką Hyneką Bartoną ir amerikietį Aidaną Kimą atsilikinėjo 2:6, 0:4, o pusfinalyje prieš amerikietį Nicholasą Godsicką ir portugalą Henrique'ą Rochą lemiamo seto „tie-breake“ atsilikinėjo 4:7.

„Kartu su M.Poljičaku visą laiką tikėjome, kad galime išlipti iš to momento. Iki tol nežaidėme savo geriausio teniso, bet su tikėjimu, kovojimu ir noru ištraukėme mačus“, – ankstesnes kovas prisiminė lietuvis.

E.Butvilas su M.Poljičaku kartu žaidžia jau trečią dvejetų turnyrą, o metų pradžioje Australijoje jų duetas taip pat kėlė trofėjus į viršų.

Lietuvis teigia, kad partnerio pasirinkimui įtakos turi ir santykiai už aikštelės ribų.

„Labai gerai sutariame, esame geri draugai, o dar dvejetuose abu gerai žaidžiame. Dvejetuose taip pat vienas prie kito labai tinkame, o šiandien dar kartą įrodėme, kad esame gera pora“, – savo dvejetų partnerio pasirinkimą paaiškino Edas.

Pačiam E.Butvilui tai jau buvo antrasis jaunių „Grand slam“ trofėjus dvejetų turnyre.

Praėjusiais metais poroje su ispanu Alejandro Manzanera Pertusa lietuvis triumfavo prestižiniame Vimbldono jaunių dvejetų turnyre. Lietuvio pora finale 6:3, 6:4 įveikė Jordanijos tenisininko Abedallah Shelbayh ir ispano Danielo Rincono porą.

Visgi lietuvis sau didesnius tikslus kelia vienetuose.

„Gal ir geriau sekasi dvejetuose, bet vienetuose irgi turėjau daug šansų eiti toliau. Bet čia yra tenisas ir dabar mažiau pasisekė vienetuose. Žiūrėdamas į ateitį ruošiuosi žaisti daugiau vienetuose ir dėsiu tam visas pastangas“, – kalbėjo 17-metis.

Lietuvis jaunių vienetų „Roland Garros“ turnyre savo žygį baigė trečiajame rate, kuomet 6:7 (6:8), 6:3, 4:6 nusileido šveicarui Dylanui Dietrichui. E.Butvilas pripažįsta, jog ir nežaisdamas savo geriausių rungtynių, turėjo šansų žengti toliau.

„Mačo pradžioje buvau šiek tiek susikaustęs, o jis labai gerai pradėjo pirmąjį sete, kuriame dar nesugebėjau pasinaudoti savo susikurtais šansais.

Antrajame sete atsigavau, jau žaidžiau savo tenisą ir galiausiai lemiame sete svarbiausiais momentais klydau. Nežaidžiau geriausio teniso, bet šiek tiek pritrūko ir sėkmės“, – teigė E.Butvilas.

Žaidimas jaunių „Grand Slam“ turnyruose jauniesiems tenisininkams suteikia ir daugiau privalumų. Tuose pačiuose kortuose taip pat rungtyniauja ir visas teniso elitas, o lietuvis teigia, kad buvimas tarp geriausių tenisininkų suteikia papildomos motyvacijos dirbti.

„Kadangi mano treneris ispanas, tai gavau pasiūlymą pažaisti su buvusia 12-ąją pasaulio rakete Feliciano Lopezu, bet deja negalėjau, nes turėjau dvejetų mačą ir apšilinėjau su savo partneriu.

Bet buvimas „Grand slam“ turnyruose, galimybė vaikščioti su geriausiais pasaulio tenisininkais, stebėti kaip jie treniruojasi ir ruošiasi savo mačams tik dar labiau įkvepia dirbti toliau ir sunkiau“, – kalbėjo tenisininkas.

Teniso pasaulyje egzistuoja keturi „Grand slam“ turnyrai – „Australian Open“, „Roland Garros“, Vimbldonas ir „US Open“. Prestižiškiausiu iš jų laikomas Vimbldonas, tačiau šiemet viskas susijaukė.

Rusijai pradėjus karą Ukrainoje, Didžioji Britanija ir jos teniso klubai sureagavo griežtai ir uždraudė Rusijos bei Baltarusijos sportininkams varžytis „Gran slam“ turnyre.

Tačiau ATP, WTA ir ITF organizacijoms toks britų sprendimas nepatiko ir jos paskelbė, jog tenisininkai už dalyvavimą Vimbldone taškų negaus.

Visgi E.Butvilui toks sprendimas galvos skausmo nekelia. Lietuvis teigia, jog dalyvaus turnyre, o jame žada ir įsimintinas pergales.

„Tikrai planuoju dalyvauti, tai vis tiek yra „Gran Slam“ turnyras. Jaučiu, kad dabar labai tobulėju, o šiais metais bandysiu laimėti ir vienetus, ir dvejetus“, – pasitikėdamas savo jėgomis teigė jaunasis tenisininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.