EUROLYGA 2023

Lietuvis įveikė vienintelį varžovą latvį ir tapo turnyro laimėtoju

Rygoje vykusiame tarptautiniame UWW kategorijos V.Freindenfeldo vardo imtynių turnyre Pijus Baldyšius užėmė pirmą vietą.

Pijus Baldyšius ir treneris Rytis Keršys. <br> imtynes.lt nuotr.
Pijus Baldyšius ir treneris Rytis Keršys. <br> imtynes.lt nuotr.
Ant aukščiausio nugalėtojų pakylos laiptelio tarptautinio turnyro Rygoje  nugalėtojas Pijus Baldyšius.  <br> imtynes.lt nuotr.
Ant aukščiausio nugalėtojų pakylos laiptelio tarptautinio turnyro Rygoje nugalėtojas Pijus Baldyšius.  <br> imtynes.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 9, 2022, 6:50 PM

Joniškietis graikų-romėnų imtynių varžybose svoryje iki 130 kilogramų įveikė vienintelį varžovą – daugkartinį Latvijos jaunimo čempioną, daugelio Europos ir pasaulio čempionatų dalyvį Artemijų Filimonovą.

Iki šių varžybų joniškietis ir atletas iš Daugpilio tarpusavyje nebuvo kovoję. Beveik dvimetrinis ir šimtą dvidešimt aštuonis kilogramus sveriantis latvis neįvertino joniškiečio ir buvo skaudžiai nubaustas.

Trenerio Ryčio Keršio auklėtinis buvo greitesnis, sumanesnis ir dominavo imties metu. Dėl akivaizdžios joniškiečio taškų persvaros 10:1 kova turėjo baigtis jau antro kėlinuko pradžioje, bet varžovai teisėjų sprendimą užginčijo ir po vaizdo peržiūros sprendimas buvo pakeistas latvio naudai, atimant keturis taškus iš lietuvio ir tašką „padovanojant“ latviui.

Tokiu būdu rezultatas tapo 6:2. Toks sprendimas trumpam išderino Pijaus veiksmus ant kilimo. Latvis dar labiau sušvelnino skirtumą iki 6:4. Bet tai buvo viskas, ką galėjo iš savęs išspausti varžovas.

Lietuvos čempionas atsakė latviui dviem techniniais veiksmais po du taškus ir galiausiai varžovą prispaudė ant menčių. Iki šiol Latvijos imtynininkas lietuviams nebuvo pralaimėjęs. Pijus Baldyšius įrodė, kad yra pajėgus sėkmingai varžytis aukščiausio lygio tarptautinėse varžybose.

Turnyre kovojo imtynininkai iš Latvijos, Lietuvos, Estijos, Suomijos, Vokietijos, Austrijos ir Belgijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.