EUROLYGA 2023

Naujame Kuršių marių plaukimo maratonų sezone – tradicijos, svečiai iš užsienio ir išskirtinis prizas

Plaukimo atvirame vandenyje mėgėjai sezoną tradiciškai pradės Šveicarijoje. Birželio 25 d. Jonavos rajone esančio kaimo tvenkinyje vyks jau 13-asis Joninių plaukimo maratonas.

Vyks  13-asis Joninių plaukimo maratonas.<br>Kauno plaukimo federacijos nuotr.
Vyks  13-asis Joninių plaukimo maratonas.<br>Kauno plaukimo federacijos nuotr.
Vyks  13-asis Joninių plaukimo maratonas.<br>Kauno plaukimo federacijos nuotr.
Vyks  13-asis Joninių plaukimo maratonas.<br>Kauno plaukimo federacijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 10, 2022, 2:48 PM

Tai bus pirmasis iš trijų naujojo sezono Kuršių marių plaukimo maratonų serijos etapas. Antrasis – Karaliaus Mindaugo plaukimo maratonas – vyks liepos 6 d. Lampėdžiuose, o trečiasis, kuriame paaiškės „Grand Prix“ ir „Super Grand Prix“ laimėtojai, bus surengtas liepos 17 d. Kuršių mariose.

„Po dviejų pandemijos suvaržymais paženklintų vasarų pagaliau ribojimų nebėra, tad tikimės gausaus dalyvių būrio. Labai laukiame ne tik mūsų maratonų senbuvių, bet ir naujų veidų“, – teigė Kuršių marių plaukimo maratonus rengiančios Kauno plaukimo federacijos vadovas Arlandas Juodeška.

Šveicarijos tvenkinyje sportininkai varžysis 2300 m ir 4600 m distancijose bei 400 m visuotiniame plaukime, kuriame startuos ir negalią turintys plaukikai. Šiame nuotolyje dalyviai nebus skirstomi į amžiaus grupes.

Jau dabar aišku, kad varžybos bus tarptautinės – be tradiciškai čia startuojančių latvių Šveicarijoje jėgas išbandys Kaune studijuojančios graikė Dmitra Tsogka ir indė Muskaan Mujawar. Pastaroji jau yra dalyvavusi šiame maratone. Abi jos startavo ir gegužės pabaigoje vykusiame mūsų šalies studentų čempionate, kuriame prisidėjo prie olimpietės dr. Birutės Statkevičienės vadovaujamos Lietuvos sporto universiteto komandos triumfo.

Pati B.Statkevičienė Šveicarijoje taip pat šoks į vandenį – 400 m visuotiniame plaukime ji planuoja lydėti dar vieną savo auklėtinį, regėjimo negalią turintį 15-metį Simoną Žvirblį.

„Aš užsirašiau jį lydėti, bet dar galvoju, kas galėtų mane pakeisti, nes Simonas plaukia daug greičiau nei aš“, – prisipažino B.Statkevičienė.

A.Juodeška maratonuose tikisi sulaukti ir Lietuvoje esančių Ukrainos plaukikų. Jiems nereikės mokėti starto mokesčio.

Karaliaus Mindaugo plaukimo maratone Lampėdžio ežere dalyviai įveiks 2000 m, 4000 m ir 500 m visuotinio plaukimo distancijas, o Kuršių mariose jie grybšniais matuos 2000 m, 5000 m ir 10 000 m nuotolius.

Geriausiai visuose trijuose etapuose pasirodę 2300 m (Šveicarijoje) ir 2000 m (Lampėdžio ežere ir Kuršių mariose) distancijų dalyviai kovos dėl „Grand Prix“ įskaitos apdovanojimų, o ištvermingiausieji, nuplaukę 4600 m Šveicarijoje, 4000 m Lampėdžiuose ir 10 000 m Kuršių mariose, varžysis dėl „Super Grand Prix“ trofėjų.

Viena didžiausių šio sezono naujovių – išskirtinis prizas, kurį laimės 5000 m Kuršių mariose greičiausias plaukikas.

„Šį prizą ketiname pavadinti ukrainiečio Dmitrijaus Jurino vardu. Šis vaikinas, žvejo sūnus, iš rusų apsupto Mariupolio pabėgo naktį nuplaukęs apie 4 kilometrus Azovo jūra. Nors vanduo buvo šaltas, o vaikinas nėra plaukikas, laisvės troškimas nustelbė fizines kančias“, – pasakojo A.Juodeška.

Kuršių marių maratone Kintuose tikimasi sulaukti ir Nacionalinės ekspedicijos dalyvių, o juos plukdę laivai žymės plaukikams kelią.

Liepos 17-oji šiam maratonui pasirinkta neatsitiktinai – tikimasi, kad dalyvių gretas papildys tuo metu į Lietuvoje vyksiančias pasaulio lietuvių sporto žaidynes susirinkę tautiečiai iš viso pasaulio.

Projektas bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo mainų paramos fondas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.