EUROLYGA 2023

Golfas su šautuvais: latviams – lietuvių angliško šaudymo pamokos

Savaitgalis Latvijos šaudykloje baigėsi lietuvių triumfu. Lietuvos atstovai užėmė dvi pirmąsias vietas Latvijos angliškojo sportingo čempionate. Tai – sparčiai populiarėjanti šaudymo į skriejančius taikinius rūšis, kartais vadinama golfu su šautuvais.

 Šaulių varžybos Latvijoje.<br> Organizatorių nuotr.
 Šaulių varžybos Latvijoje.<br> Organizatorių nuotr.
 Šaulių varžybos Latvijoje.<br> Organizatorių nuotr.
 Šaulių varžybos Latvijoje.<br> Organizatorių nuotr.
 Šaulių varžybos Latvijoje.<br> Organizatorių nuotr.
 Šaulių varžybos Latvijoje.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 13, 2022, 11:58 AM

„Buvo labai įdomios, intensyvios varžybos su daug sudėtingų taikinių. Nors jos kainavo daug fizinių pastangų, reikėjo išlaikyti ir koncentraciją. Džiaugiuosi, kad dviem Lietuvos atstovams tai pavyko geriau už kitus“, – po varžybų sakė vilnietis Virgilijus Grybė, laimėjęs Latvijos čempionatą.

Per dvi dienas šaudymo akademijai „VG Shooting Academy“ vadovaujantis šaulys numušė 278 iš 300 taikinių. Antrąją vietą iškovojo Vaidotas Žičius iš Kėdainių krašto, pataikęs 262 šūvius. Trečias buvo Latvijos šaulys Kristapas Brokas (256). Į dešimtuką pateko ir vilnietis Džeraldas Daujotas, numušęs 246 taikinius ir užėmęs septintąją vietą.

Šalia Vecbebrių gyvenvietės Vidzemėje esančioje šaudykloje vykusiose varžybose dalyvavo beveik 70 šaulių, tarp jų – dešimt lietuvių.

„Angliškąjį sportingą „atsivežėme“ kiek anksčiau už latvius. Smagu matyti, kad ši šaudymo rungtis taip greitai populiarėja. Anglijoje ji populiaresnė už klasikinį sportingą, kuris Lietuvoje kelią skintis pradėjo prieš dvidešimt metų“, – sakė V. Grybė, pats treniruojantis kitus šaulius visame pasaulyje.

Sportingo rungties dalyviai šaudo į skriejančius taikinius įvairaus reljefo teritorijoje, o taikinio skrydis šauliui parodomas tik vieną kartą, treniruočių nebūna. Angliškojo sportingo varžybų metu taikiniai yra sudvejinti – skrieja iš skirtingų vietų ir skirtingomis trajektorijomis.

Taikinių skrydžiai primena laukinius paukščius, o pats sportinis šaudymas – golfą. Mat šauliai vaikšto po šaudyklos teritoriją, kurioje sudėliotos stotys – tarsi duobutės golfo laukuose.

Lietuvoje angliškojo sportingo varžybos vyksta jau daugiau nei dešimt metų.

Lietuvos sportingo federacija šiuo metu vienija pustrečio šimto įvairaus amžiaus šaulių.

Šis sportas yra labai demokratiškas, šaulių amžiaus diapazonas labai platus – nuo 12 metų vaikų iki meistrų, kurie yra perkopę 75 metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.