EUROLYGA 2023

E. Pučinskaitė prakalbo apie tragediją jos vardo lenktynėse: „Tai sukrėtė mus visus“

Praėjusį savaitgalį vykusiose legendinės Lietuvos dviratininkės Editos Pučinskaitės vardo lenktynėse („Gran Fondo Edita Pučinskaitė“) pasaulinę sporto bendruomenę sukrėtė vieno iš dalyvių mirtis.

Edita Pučinskaitė.<br>Archyvo nuotr.
Edita Pučinskaitė.<br>Archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-06-20 13:31

Italijoje rengiamose lenktynėse iš viso dalyvavo apie 600 dviratininkų. Vis dėlto lemtingomis šios lenktynės tapo Christianui Brusco, kuris paskutiniame 90 km maršruto įkalnės ruože pasijuto blogai.

47-erių vyrui buvo suteikta greitoji pagalba, o lenktynės – sustabdytos.

Vis dėlto dalyvio gyvybės išgelbėti nepavyko. Pridedama, kad C.Brusco buvo diagnozuota sunki liga.

Pirmadienį Italijos naujienų portalas lanazione.it pasidalino pranešimu, kuriame apie šią netektį prakalbo ir viena iš lenktynių organizatorių E.Pučinskaitė.

„Reiškiame užuojautą artimiesiems bei šeimai. Ši mirtis priminė gyvenimo trapumą. Dėl šios priežasties nusprendėme neberengti šventės, kuri buvo planuota po lenktynių. Ši tragedija sukrėtė mus“, – teigė E.Pučinskaitė.

Legendinė Lietuvos dviratininkė negalėjo patvirtinti, ar Anapilin iškeliavęs dalyvis anksčiau yra dalyvavęs jos rengiamose lenktynėse.

1998 metais „Tour de France“ lenktynes laimėjusi E.Pučinskaitė jau 12 metų Italijoje organizuoja savo vardo varžybas. Dalį varžybose surinktų pinigų ji skiria vargstantiems ar neįgaliems lietuviams, bei prisideda prie sporto stovyklų vaikams organizavimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.