EUROLYGA 2023

Lietuvoje vyko tarptautinės hiphopo šokių varžybos

Lietuvos sportinių šokių federacijos Hiphopo lyga, iki šiol rengusi tik nacionalinius čempionatus, Šiaulių arenoje organizavo pirmąjį tarptautinį turnyrą mūsų šalyje. Jame dalyvavo kaimyninių šalių, Skandinavijos šalių ir, žinoma, Lietuvos hiphopo šokėjai.

 Lietuvoje vyko tarptautinės hiphopo varžybos.<br> Vidmanto Kirklio nuor.
 Lietuvoje vyko tarptautinės hiphopo varžybos.<br> Vidmanto Kirklio nuor.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 23, 2022, 8:21 AM, atnaujinta Jun 23, 2022, 8:22 AM

Lygos atstovas Dainius Žebrauskas – Skruzdėliukas sakė, kad užsienio turnyruose dalyvaujantys mūsų sportininkai pradėjo pritraukti tarptautinės bendruomenės dėmesį, tad teko visus pakviesti į Lietuvą.

Šokėjai varžėsi įvairių amžiaus grupių – nuo vaikų ir suaugusiųjų – kategorijose, o taip pat, kaip įprasta hiphopo varžybose, buvo skirstomi į solo, duo, grupės ir didelės grupės kategorijas. Iš viso šiame turnyre buvo išdalinta 17 medalių komplektų. Savo medalius atsiėmė ir patys mažiausieji hiphopo šokėjai – Mini Kids amžiaus grupė.

Teisėjų komisija, kurią sudarė vertintojai iš Norvegijos, Ukrainos, Latvijos ir Lietuvos, šokėjus vertino pagal atlikimo techniką, choreografijos sudėtingumą, muzikalumą, artistiškumą, originalumą ir kūrybiškumą; pasirodymus atliekant grupėms, svarbiu vertinimo kriterijumi tapo sinchroniškumas.

Pagrindinėje varžybų – suaugusiųjų – kategorijoje visi laurai atiteko Vilniaus ir Kauno sportininkams: solo grupės nugalėtoja tapo Paulina Žilinskaitė iš Kauno „Megustos“ klubo, duo – Justė Vaitkevičiūtė ir Ieva Gudeikaitė iš Vilniaus studijos „ANT“, grupės – „V-Team“ iš Kauno „Megustos“, didelės grupės – „RBC“ iš Vilniaus studijos „ANT“.

Jaunių ir jaunimo grupėje solo kategorijos nugalėtoju tapo kaunietis Nojus Vosylius, duo – Lukas Vaicekauskas ir Markas Šimkūnas iš Kauno studijos „Red“, grupės – „ANT Juniors small group“ iš Vilniaus studijos „ANT“, didelės grupės – „Antikana“ taip pat iš Vilniaus studijos „ANT“.

Kokie artimiausi renginiai vasarą laukia hiphopo šokio žanrą Lietuvoje propaguojančių šokėjų? D. Žebrauskas papasakojo, kad vasarą vyks daug stovyklų su Lietuvos ir užsienio treneriais, laukiame žinių iš Pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) apie pasaulio ir Europos čempionatus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.