EUROLYGA 2023

Prezidentas G. Nausėda pasveikino pasaulio plaukimo čempione tapusią Rūtą Meilutytę Sulaukė ir premjeres sveikinimų

Prezidentas Gitanas Nausėda, premjerė Ingrida Šimonytė ir Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen pasveikino pasaulio plaukimo čempionate Budapešte 50 metrų plaukimo krūtine finale aukso medalį šeštadienį iškovojusią Rūtą Meilutytę.

R.Meilutytė ir G.Nausėda.<br>Lietuvos plaukimo federacijos ir lrytas.lt nuotr. koliažas.
R.Meilutytė ir G.Nausėda.<br>Lietuvos plaukimo federacijos ir lrytas.lt nuotr. koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 25, 2022, 7:57 PM, atnaujinta Jun 25, 2022, 9:40 PM

„Jūsų talentas, užsispyrimas ir darbštumas atnešė puikią pergalę tiek Jums pačiai, tiek ir visai Lietuvai. Įrodėte, jog nėra nieko neįmanomo. Galima įveikti viską: nuovargį, varžoves, save – ir vėl tapti geriausia pasaulyje“, – rašoma šalies vadovo sveikinime.

Pasak Prezidentūros pranešimo, R. Meilutytės dėka pasaulyje vėl minimas Lietuvos vardas. „Dėkoju Jums už tai, už atneštą džiaugsmą, nuostabias emocijas ir linkiu dar daugiau skambių pergalių ateityje“, – sako prezidentas.

„Buvome pasiilgę šio jausmo – sirgti už Rūtą, kurios pergalės džiugino ir vienijo, kurios asmeninis pavyzdys spėjo tapti sektinu daugybei žmonių. Tai sugrįžimas, kuriuo džiaugiamės, matydami daugiau nei tik medalį, bet ir valią, užsidegimą, tikrą meistrystę“, – savo sveikinime sako premjerė I. Šimonytė.

Premjerė sveikinime linki, kad šis pasiekimas būtų įkvėpimu ir paskatinimu bet kuriame pasirinktame sportiniame ir gyvenimo kelyje.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sveikina R. Meilyutytę su pergalingu sugrįžimu.

„Išskirtinis valios, azarto ir žinojimo ką darai, pavyzdys! Žinau, kad sakyti, jog Rūtos Meilutytės pasiekimas įkvepia, banalu, bet taip tikrai yra. Sveikinimai, Rūta, su didžios sportininkės vertu pergalingu sugrįžimu!“, – feisbuke sveikindama Lietuvos sportininkę paskelbė V. Čmilytė-Nielsen.

Budapešte vykstančiame pasaulio plaukimo čempionate 25-erių R. Meilutytė šeštadienį iškovojo antrą apdovanojimą, moterų 50 metrų plaukimo krūtine finale užėmusi pirmąją vietą.

Kiek anksčiau pasaulio čempionate Budapešte R. Meilutytė iškovojo bronzos medalį 100 metrų plaukimo krūtine rungtyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.