EUROLYGA 2023

Trakuose paaiškėjo jubiliejinės „Gintarinių irklų“ regatos laimėtojai

„Tikrai nesu skaičiavęs, kiek kartų esu laimėjęs „Gintarinių irklų“ regatą, tačiau šiais metais dalyvauju jau dvidešimtus metus, – prisipažino olimpietis irkluotojas Mindaugas Griškonis, šeštadienį tapęs jubiliejinės 60-osios tarptautinės regatos laimėtojų vyrų vienviečių valčių klasėje.

„Gintarinių irklų“ regata.
„Gintarinių irklų“ regata.
„Gintarinių irklų“ regata.
„Gintarinių irklų“ regata.
„Gintarinių irklų“ regata.
„Gintarinių irklų“ regata.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 26, 2022, 11:14 PM

Pirmą kartą Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių prizininkas „Gintarinių irklų“ regatoje startavo 2002-aisiais, kuomet jam tebuvo šešiolika. „Tai buvo 40-oji regata, dabar turime 60-ąją ir aš vis dar čia“, – nusijuokė irkluotojas.

Regatos finale Lietuvos rinktinės narys trasą įveikė per 07:32,55, sidabro medalį iškovojo Birštono sporto centro sportininkas Paulius Černevičius (07:51,51), bronza džiaugėsi Kalevo (Estija) atletas Sten-Erik Anderson (07:54,63).

„Pagrindinės varžybos Lietuvos rinktinei šiais metais – Europos ir pasaulio čempionatai, – priminė M.Griškonis. – Bet mano amžius jau nėra tas, kuris leistų kiekvieną dieną įrodinėti jauniesiems sportininkams savo pranašumą. Mano pagrindinis tikslas – kitų metų pasaulio čempionatas, kuriame vyks atranka į Paryžiaus olimpines žaidynes. Tikiuosi, kad sugebėsiu pasirengti ir tinkamai atstovausiu Lietuvai olimpinėse žaidynėse dar po metų“.

Moterų vienviečių valčių klasėje greičiausia šeštadienį buvo rinktinės narė Dovilė Rimkutė, finale trasą įveikusi per 08:25,85. Sidabrą iškovojo Latvijos atstovė Laine Rumpe (08:37,51), bronza atiteko Lietuvoje besitreniruojančiai ukrainietei Darijai Stavinogai (08:40,85).

„Labai geras jausmas... Žinoma, tikėjausi geresnių, palankesnių oro sąlygų bei geresnio rezultato, bet viskas džiugu, – sakė D.Rimkutė. – Šį sezoną labai anksti pradėjau rengtis varžyboms, todėl ir rezultatai yra geresni. O ir noro treniruotis tikrai netrūksta. Noriu siekti daugiau. Sunkus darbas treniruotėse ir noras – viskas atsiperka“.

Dabar D.Rimkutė rengiasi pasaulio jaunimo čempionatui, kuris liepos 25–30 dienomis vyks Italijoje.

„Bet dar gali laukti ir startas pasaulio taurės III-ajame etape (liepos 8–10 d.). Taip, vienviete. Bus įdomu pamatyti, kaip pasirodysiu tarp suaugusiųjų. Tai bus pirmasis kartas, kuomet teks startuoti vienviete užsienyje. Net pačiai bus įdomu“, – nusišypsojo dvidešimtmetė sportininkė.

Visos mintys į pasaulio jaunimo čempionatą nukreiptos ir brolių Domanto ir Dovydo Stankūnų.

Šeštadienį jie buvo greičiausi pavienių dviviečių finale. Dvyniai trasą įveikė per 06:56,53. Sidabro medaliai atiteko Povilui Stankūnui ir Mantui Juškevičiui (07:00,90), bronza džiaugėsi Klaipėdos irklavimo centro irkluotojams Valdui Venckui ir Jonui Šaparavičiui (07:23,98).

„Tai buvo stiprus ir svarbus startas, – atvirai sakė Domantas po finišo. – Tai buvo pasitikrinimas prieš pasaulio jaunimo čempionatą. Pamatėme, kiek sugebėjome pakelti savo meistriškumą, pamatėme, kiek dar reikia padirbėti. Pasitikrinome. Kol kas esame visai patenkinti, bet visada yra, kur tobulėti“.

Paklausti, kaip jaučiasi jau ne pirmą kartą varžybose lenkdami vyresnį brolį Povilą, dvyniai susižvalgė. „Kaip čia pasakius, nors ir lenkiame, bet kiekvieną kartą prieš startą bijome, kad būsime aplenkti, – nusijuokė Domantas. – Konkurencija yra... Vis dar tikimės iš brolio ir Manto geresnių rezultatų.

Vyrų porinių dviviečių finale galingai pasirodė Armando Kelmelio ir Dovydo Nemeravičiaus tandemas. Trasą lietuviai įveikė per 06:46,31. Sidabrą iškovojo Estijos, o bronzą Latvijos sportininkai. Vyrų porinių keturviečių lenktynėse taip pat lygių sau neturėjo mūsų šalies rinktinė. Žygimantas Gališanskis, Aurimas Adomavičius, Giedrius Bieliauskas ir Dominykas Jančionis trasą įveikė per 06:14,96. Antrą vietą finalą iškovojo jungtinė Šiauliu, Sostinės sporto centro ir klubo „Bangpūtys“ rinktinė (Domantas Maročka, Saulius Aušbikavičius, Povilas Juškevičius, Arnedas Kelmelis), o bronza atiteko Martynui Vaitkevičiui, Benui Paunksniui, Rokui Jakubauskui ir Virgilijui Prušinskui.

Moterų porinių dviviečių finale šeštadienį greičiausia buvo Viktorijos Senkutės ir Donatos Karalienės irkluojama valtis (07:36,50). Sidabrą iškovojo pasaulio jaunimo čempionatui besirengiančios Ugnė Juzėnaitė ir Raminta Morkūnaitė (07:57,35), o bronza atiteko Ūlai Jonušaitei ir Saulei Kryževičiūtei (08:00,68). Tarp moterų pavienių dviviečių greičiausia buvo į pasaulio jaunimo čempionatą keliausiančios Kamilė Kralikaitė ir Martyna Kazlauskaitė (08:01,61), sidabrą iškovojo ukrainietės Alla Dmytryšyna ir Viktorija Nagornaja (08:25,51), bronza atiteko Kauno irklavimo klubo „Favoritas“ auklėtinėms Laurai Gabšytei ir Augustei Šablinskaitei (08:41,67).

Sekmadienį irkluotojai varžėsi Trakų rajono savivaldybės mero taurės regatoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?