EUROLYGA 2023

Sudėtingose šaudymo varžybose Latvijoje ištvermingiausias – lietuvis

Karštis ir sudėtingi taikiniai, išdėstyti 700 hektarų plote tapo tikru išbandymu pusantro šimto šaulių iš 7 valstybių. Jie savaitgalį Latvijoje dvi dienas kovojo dėl prestižinės šaudymo į skriejančius taikinius taurės „Viesakas Cup 2022“. Didžiausias Baltijos šalyse varžybas pagal „Sporting“ taisykles laimėjo vilnietis Virgilijus Grybė.

Virgilijus Grybė.<br>Butauto Barausko nuotr.
Virgilijus Grybė.<br>Butauto Barausko nuotr.
Virgilijus Grybė.<br>Butauto Barausko nuotr.
Virgilijus Grybė.<br>Butauto Barausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 27, 2022, 11:13 AM, atnaujinta Jun 27, 2022, 11:14 AM

„Buvo labai sunku, reikėjo daug ištvermės. Be to, organizatoriai pasirūpino, kad taikinių trajektorijos būtų tikrai sudėtingos. Tai atsiliepė ir rezultatams. Tačiau tai labai gera treniruotė prieš pasaulio čempionatą Italijoje, kurioje tikriausiai bus dar karščiau“, – sakė šaudymo akademijai „VG Shooting Academy“ vadovaujantis V. Grybė.

Jis numušė 170 taikinių iš 200. Antrąją vietą bendroje įskaitoje užėmė latvė Iveta Tile (167), trečiąją – estas Veikko Tihvanas (164). Lietuvis Jonas Pakalniškis liko per laiptelį nuo prizininkų pakylos, pataikęs 160 šūvių. Nė vienas šaulys nė vienoje serijoje nenumušė visų taikinių.

Iš viso atokioje šaudykloje netoli Jurmudos kaimo šalia Ėrglių susirinko 147 šauliai ir šaulės iš septynių valstybių: Latvijos, Lietuvos, Estijos, Suomijos, Danijos, Lenkijos ir Ukrainos. Varžybose pagal FITASC „Sporting“ taisykles dalyviai per dvi dienas stengėsi numušti 200 taikinių.

Antrąją vietą veteranų įskaitoje iškovojo Vidūnas Mekšrūnas, pataikęs 116 šūvių ir nusileidęs Viktorui Beregovui iš Estijos (130).

Sportingo rungties dalyviai šaudo į skriejančius taikinius įvairaus reljefo teritorijoje, o taikinio skrydis šauliui parodomas tik vieną kartą, treniruočių nebūna. Tai – sudėtingesnė rungtis už taip pat labai populiarią „Compak Sporting“. Šaudymas į skriejančius taikinius, dar vadinamas šaudymu į molinius balandžius, susideda iš keliolikos įvairių rungčių, kai į specialiais aparatais paleistus taikinius, pagamintus iš trapios ekologiškos medžiagos, yra šaudoma lygiavamzdžiu šautuvu, užtaisytu smulkiais šratais.

Lietuvos sportingo federacija šiuo metu vienija pustrečio šimto įvairaus amžiaus šaulių.

Pasaulio čempionatas liepos 14–17 dienomis vyks prie Orvieto miesto Italijoje. Per keturias dienas šauliai turės numušti 200 taikinių. Organizatoriai laukia apie 800 šaulių iš 40 valstybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.