EUROLYGA 2023

Olimpinės vicečempionės G. Scheidt sūnus stoja į kovą už Lietuvą pasaulio čempionate

Jau rytoj, birželio 29 dieną, Pasaulio „Optimist“ čempionate kovą dėl pergalės ir Lietuvos garbės pradės du jaunieji Lietuvos buriuotojai – Lietuvos olimpinės vicečempionės Gintarės Volungevičiūtės Scheidt bei Brazilijos buriavimo legendos, daugkartinio olimpinio medalininko Roberto Scheidto sūnus Erikas Scheidt bei Australijoje gyvenantis ir besitreniruojantis Lietuvos atstovas Augustas Buividas.

E.Scheidt.<br>Gintarės Volungevičiūtės-Scheidt nuotr.
E.Scheidt.<br>Gintarės Volungevičiūtės-Scheidt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 28, 2022, 10:08 AM

Į šį Pasaulio čempionatą susirenka patys stipriausi planetos jaunieji buriuotojai, dažniausiai tie, kurie vėliau planuoja savo gyvenime siekti ir olimpinių tikslų. Šiemet į Bodrume, Turkijoje, vykstantį čempionatą yra užsiregistravę beveik 300 sportininkų iš 62 valstybių.

Jaunieji Lietuvos atstovai su jiems pasiruošti padedančia G. Volungevičiūte Scheidt jau kelias dienas treniruojasi Pasaulio čempionato akvatorijoje – susipažįsta su vietinėmis sąlygomis, apsipranta su čia vyraujančiu vėju bei bangomis.

„Čia, Bodrume, vyrauja gana stiprūs vėjai. Kasdien pučia stiprus brizas – nuo 15 iki 25 mazgų (~8–13 m/s). Popiet vėjas visada stiprėja. Tačiau, ar taip pat bus ir varžybose – nežinia. Varžybos ir treniruotės dažniausiai būna dvi skirtingos istorijos“, – juokiasi G. Volungevičiūtė Scheidt.

Pasak jos, Erikui Scheidt, kuris daugiausiai laiko praleidžia besitreniruojantis taip pat stipresniais vėjais pasižyminčiame Gardos ežere, Italijoje, stiprūs vėjai yra gana palankūs, be to, jam jau teko dalyvauti varžybose ir šioje, Bodrumo, akvatorijoje.

Šių metų balandį Bodrume vykusiose „Country Cup“ varžybose tarp 33 pajėgių konkurentų iš skirtingų pasaulio valstybių E. Scheidt iškovojo pirmąją vietą, o taip pat pateko į geriausiųjų dešimtuką tarptautinėje „Bodrum Optimist Regatta“, kuriose varžėsi keli šimtai jaunųjų buriuotojų ir kurios buvo kaip savotiškos bandomosios varžybos prieš Pasaulio čempionatą.

Augustas Buividas Bodrumo akvatorijoje varžysis pirmą kartą, tačiau, pasak G. Volungevičiūtės Scheidt, pastarąsias kelias treniruočių dienas atidžiai treniravosi, rinkdamas prie starto linijos galinčią padėti patirtį.

Pasaulio „Optimist“ čempionatas vyks birželio 29 – liepos 6 dienomis. Organizatoriai planuoja, kad, jei oro sąlygos leis, iš viso per čempionatą turėtų būti įvykdyta 12 lenktynių. Lietuvos atstovų pasirodymą bei rezultatus galima sekti čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.