EUROLYGA 2023

Kariauti prieš Ukrainą nenorėjęs Rusijos ledo ritulininkas pateko į areštinę, jam prireikė medikų pagalbos Žaidėjas yra gimęs Suomijoje

Rusijos ledo ritulio rinktinės vartininkas Ivanas Fedotovas artimiausiu metu vargu ar galės atvykti į NHL klubą „Philadelphia Flyers“, su kuriuo turi pasirašęs sutartį. 25-erių žaidėjas buvo sulaikytas Sankt Peterburge, nes vengė dalyvauti Rusijos kare Ukrainoje.

 Ivanas Fedotovas.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Ivanas Fedotovas.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-07-03 14:46

Šių metų Pekino olimpinių žaidynių ledo ritulio medalininkas rusas Ivanas Fedotovas po sulaikymo buvo paguldytas į ligoninę.

Anot jo advokato, policija jį sulaikė dėl karinės tarnybos, kurioje jis galėjo būti išsiųstas kariauti į Ukrainą.

I.Fedotovas yra gimęs Suomijoje, jo mama – suomė, tačiau augo Sankt Peterburge.

Socialiniuose tinkluose pasirodė vaizdo įrašas, kaip vartininkas, turintis sutartį su NHL ekipa „Philadelphia Flyers“, greitosios pagalbos automobiliu išvežamas iš Rusijos miesto Sankt Peterburgo kariuomenės tarnybos.

I.Fedotovo advokatas sakė, kad vartininkas, padėjęs Rusijos olimpinio komiteto (ROK) komandai iškovoti sidabrą šių metų žiemos olimpinėse žaidynėse Pekine, „jaučiasi nelabai gerai“.

„Jis sako, kad jam buvo suleistos kažkokios injekcijos. Jam buvo pasakyta, kad tai paskyrė gydytojas, – sakė advokatas. – Jis neatrodo gerai. Šiuo metu negalime tiksliai pasakyti, kaip viskas yra. Jis iš tikrųjų buvo ligoninėje, bet kažkodėl nebuvo įtrauktas į kitų pacientų sąrašą. Nei mums, nei mūsų tėvams nebuvo leista su juo susitikti. Neseniai į ligoninę atvyko karo policijos pareigūnai.“

I.Fedotovas praėjusio sezono Kontinentinės ledo ritulio lygos (KHL) čempionate buvo Maskvos CSKA narys ir padėjo klubui laimėti J.Gagarino taurę.

Po jo pasirodymo Pekino žaidynėse „Flyers“ gegužę paskelbė, kad I.Fedotovas pasirašė vienerių metų pradinio lygio sutartį.

NHL įsakė savo komandoms nutraukti ryšius su KHL klubais ir Rusijoje įsikūrusiais agentais kovo mėnesį, nes buvo sustabdytas lygų susitarimas. Tačiau ji neuždraudė Rusijos žaidėjams rungtyniauti NHL.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.