EUROLYGA 2023

Po pandeminės pertraukos Trakuose vėl varžysis irklavimo meistrai ir entuziastai iš visos Europos

Po dvejus metus trukusios pandeminės pertraukos į Galvės ežero trasą sugrįžta meistrų regata „Rowing Masters Sprint 2022“. Renginys Trakų irklavimo bazėje vyks liepos 9–10 dienomis, o jame laukiami visi – irkluojantys daug metų, tik pradedantys ar tiesiog mėgstantys šią sporto šaką.

Po pandeminės pertraukos Trakuose vėl varžysis irklavimo meistrai ir entuziastai iš visos Europos.<br>Federacijos nuotr.
Po pandeminės pertraukos Trakuose vėl varžysis irklavimo meistrai ir entuziastai iš visos Europos.<br>Federacijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-07-04 08:11

Regatoje irklavimo entuziastai ir meistrai nuo 27 metų amžiaus galės varžytis 500 ir 1 000 metrų distancijose. Skirtingose amžiaus grupėse medaliais bus apdovanojami prizines vietas užėmę dalyviai.

Pasak renginio organizatorių, ilgą ir turtingą istoriją turintis „Rowing Masters Sprint“ renginys kaskart sutraukia gausų dalyvių ir sirgalių būrį iš visos Europos. Anto jų, tai irklavimo bendruomenės susitikimo ir sveikos gyvensenos propagavimo šventė.

Olimpietės Mildos Valčiukaitės įsitikinimu, irklavimas – tai visapusiškai žmogų lavinanti sporto šaka, kuria užsiimant dirba dauguma pagrindinių žmogaus raumenų grupių.

„Valties greičiui išvystyti reikalinga nuolatinė dėmesio koncentracija į atliekamus judesius bei, žinoma, betarpiškas bendradarbiavimas su įgulos nariais. Mano nuomone, vasara yra puikus metas kartu su šeimos nariais ar draugais atrasti irklavimą“, – į renginį kviečia buvusi irkluotoja, Europos ir pasaulio čempionė, olimpinio medalio savininkė M. Valčiukaitė.

Nors irklavimas laikomas komandine sporto šaka, galima varžytis ir individualiai, vienvietėse valtyse ar naudojant „Concept2“ treniruoklius. Būtent ši veikla bus viena pagrindinių renginio pramogų.

Pasak renginio organizatorių, „Concept2“ varžybos ypač išpopuliarėjo karantino laikotarpiu, todėl dabar atėjo laikas parodyti rezultatus, priimti iššūkį ir susitikti Trakuose.

Individualios arba dvejetų „Concept2“ varžybos vyks pirmą regatos dieną. Jose dalyvauti kviečiami suaugusieji ir vaikai, net ir niekada neirklavę tikros valties.

Geriausiai šioje rungtyje pasirodžiusi komanda bus apdovanota nugalėtojų taure, o visiems prizininkams įteikti specialūs medaliai. Greičiausiems individualių rungčių vyrams ir moterims atiteks pagrindinis prizas – irklavimo pamoka su olimpiečiu. Nugalėtojai galės pajusti, ką reiškia skrosti Galvės ežero paviršių profesionalia sportine valtimi.

Anot renginio organizatorių, regata skirta ne tik norintiems varžytis ir pademonstruoti savo įgūdžius, bet ir tiems, kas nori geriau susipažinti su irklavimo sporto šaka ar išbandyti irklavimo treniruoklius, todėl į renginį kviečiami ne tik sporto ar irklavimo entuziastai, bet ir šeimos.

Dalyvavimas „Rowing Masters Sprint 2022“ – nemokamas, bet būtina registracija atvykus. Daugiau informacijos apie renginį ir registracija – interneto svetainėje www.rowingmasterssprint.com arba el. paštu yes@row.lt.

„ROW Rowing Organising Wave“ vykdomas projektas „Suaugusių fizinio aktyvumo ir bendruomeniškumo skatinimas irkluojant“ dalinai finansuojamas Sporto rėmimo fondo, kurį administruoja Švietimo mainų paramos fondas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.