EUROLYGA 2023

Valstybės dieną – intriguojantis plaukimo maratonas Lampėdžiuose

Lietuvos plaukimo mėgėjai jau 21-ą kartą Valstybės dieną paminės tradiciniame Karaliaus Mindaugo plaukimo maratone Lampėdžiuose.

Valstybės dieną – intriguojantis plaukimo maratonas Lampėdžiuose.<br> Kauno plaukimo federacija nuotr.
Valstybės dieną – intriguojantis plaukimo maratonas Lampėdžiuose.<br> Kauno plaukimo federacija nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 5, 2022, 3:20 PM

Liepos 6 d. vyksiančių varžybų dalyviai lenktyniaus trijose distancijose – 400 m visuotiniame plaukime, 2 km ir 4 km nuotoliuose. Maratono rengėjai tikisi, kad Lampėdžio ežere Kaune varžysis apie 100 plaukikų.

„Jau pirmadienį buvo užsiregistravę apie pusšimtis plaukikų. Dar tiek turėtų prisijungti prieš pat startą. Dažnai žmonės iš ryto pasižiūri, koks oras ir tada sprendžia, dalyvauti ar ne. Bet, pavyzdžiui, pernai Kaune švietė saulė, o Vilniuje lietus labai smarkiai pylė“, - sakė varžybas organizuojančios Kauno plaukimo federacijos vadovas Arlandas Juodeška.

Anot A.Juodeškos, geriausios sąlygos plaukiant po atviru dangumi – kai vandens ir oro temperatūra skiriasi kuo mažiau. „Šįkart sąlygos gali būti kone idealios“, - tikino varžybų organizatorius.

Tarp dalyvių turėtų būti ir Dmitrijus Parovojus. Nuo karo baisumų iš Ukrainos į Lietuvą su žmona ir trimis vaikais persikėlęs ukrainietis yra meistrų plaukimo klubo atstovas, tad tikisi ir čia pakovoti dėl aukštų vietų.

Varžybos Lampėdžiuose – antras iš trijų Kuršių marių plaukimo maratono etapų. Pirmasis – Joninių plaukimo maratonas – vyko praėjusį šeštadienį Jonavos rajone esančioje Šveicarijoje. Trečiasis bus surengtas liepos 17 d. Kuršių mariose.

Geriausiai visuose trijuose etapuose pasirodę 2300 m (Šveicarijoje) ir 2000 m (Lampėdžio ežere ir Kuršių mariose) distancijų dalyviai kovos dėl „Grand Prix“ įskaitos apdovanojimų, o ištvermingiausieji, nuplaukę 4600 m Šveicarijoje, 4000 m Lampėdžiuose ir 10 000 m Kuršių mariose, varžysis dėl „Super Grand Prix“ trofėjų.

Šių įskaitų rezultatai skaičiuojami pagal Pasaulio plaukimo federacijos (FINA) sistemą, kuri leidžia sulyginti įvairių amžiaus grupių plaukikų galimybes.

Po pirmojo etapo „Grand Prix“ lyderiai yra 1972 m. Miuncheno olimpinių žaidynių dalyvė Birutė Statkevičienė ir šiemet gegužę atvirosiose Nyderlandų veteranų pirmenybėse vyresnių nei 65 plaukikų 200 m krūtine rungties Europos rekordą (2 min. 58,78 sek.) pasiekęs alytiškis Sigitas Katkevičius.

„Super Grand Prix“ vyrų įskaitoje netikėtai pirmauja Vaidotas Gumbis, pirmame etape pranokęs daugkartinį Kuršių marių plaukimo maratonų nugalėtoją pasaulio meistrų čempioną Edgarą Šturą.

Moterų „Super Grand Prix“ įskaitoje pirmąją vietą užima Kamilė Ilijonskytė.

Karaliaus Mindaugo plaukimo maratonas Lampėdžio ežere prie sporto mokyklos „Bangpūtys“ bazės startuos 13 val. Dalyvių registracija prasideda 11 val.

„Tikriausiai pirmą kartą plaukimo maratono dalyviai turės tokias geras sąlygos – Rimanto Vilko vadovaujama sporto mokykla „Bangpūtys“ užleis plaukikams savo persiregimo kambarius, dušines, nereikės persirenginėti lauke. Po varžybų, jei liks jėgų, visi norintys galės pažaisti vandensvydį – kamuolys ir vartai bus. „Bangpūtys“ prisideda ir kateriais, personalu. Iš viso mūsų komandą sudarys apie 20 žmonių – teisėjai, gelbėtojai, savanoriai“, - džiaugėsi A.Juodeška.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.