EUROLYGA 2023

Kanados plaukikės išpažintis: pasaulio čempionate buvo apsvaiginta narkotikais FINA pradėjo tyrimą

Praėjusį mėnesį Budapešte vykusiame pasaulio plaukimo čempionate Kanados plaukikė Mary-Sophie Harvey susidūrė su nemalonia patirtimi. 22-ejų mergina prakalbo, kad paskutinę Vengrijoje vykusių pirmenybių dieną ji buvo apsvaiginta narkotikais.

Mary-Sophie Harvey (dešinėje).<br>AFP/Scanpix nuotr.
Mary-Sophie Harvey (dešinėje).<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 7, 2022, 11:03 PM

Po apsvaigimo blaivią sąmonę atgavusi sportininkė savęs neatpažino – jos kūnas buvo nusėtas nubrozdinimais, o specialistai jai nustatė smegenų sutrenkimą.

Apie tai plaukikė viešai prakalbo socialinėje erdvėje, kartu pasidalindama mėlynėmis pažymėto savo kūno nuotraukomis.

„Paskutinį čempionato vakarą buvau apsvaiginta narkotikais. Keturių-šešių valandų laiko tarpe visiškai negaliu prisiminti nė vieno dalyko. Ryte prabudau visiškai pasimetusi, o prie mano lovos buvo rinktinės vadovas bei gydytojas“, – atviravo sportininkė.

Į šį kanadietės pasakojimą sureagavo ir Tarptautinė plaukimo federacija (FINA), kuri teigė pradėsianti tyrimą dėl M.Harvey pareiškimo.

„FINA žino apie šiuos nerimą keliančius pranešimus ir yra labai susirūpinusi dėl M.Harvey gerovės.

Palaikome rytį su Kanados plaukimo federacija bei vietiniu organizaciniu komitetu“, – FINA žodžius cituoja insidethegames.com.

Plaukikė Budapešte vykusiose pirmenybės iškovojo bronzos medalį estafetės 4x200 m plaukimo laisvuoju stiliumi varžybose.

„Vos tik sužinojus apie šį nemalonų incidentą Mary gavo puikų medicininį gydymą ir jai buvo leista keliauti namo. Nuolat palaikome ryšį su ja ir siūlome savo paramą“, – „SwimSwam“ teigė Kanados plaukimo federacijos atstovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.