EUROLYGA 2023

Pasaulio irklavimo taurės etape – svarbi užduotis prieš Europos čempionatą

„Įdomu, su nekantrumu laukiu varžybų, – prieš startą pasaulio irklavimo taurės III-ajame etape, kuris liepos 8–10 dienomis vyks Liucernoje (Šveicarija), sakė Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių prizininkė Donata Karalienė. – Esame nusiteikusios pozityviai, norime pamatyti, kaip atrodome tarp kitų dviviečių įgulų“.

Lietuvos irkluotojai išmėgina savo jėgas taurės varžybose.<br>LIF nuotr.
Lietuvos irkluotojai išmėgina savo jėgas taurės varžybose.<br>LIF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-07-07 19:05

Šįkart D.Karalienė į valtį sės su 21-ų Dovile Rimkute, kuri pernai irkluodama porinę dvivietę su Martyna Kazlauskaite iš Europos jaunimo čempionato parvežė bronzos medalius.

„Dabartinė mūsų įgula turi potencialą, todėl norisi pamatyti, ką galime nuveikti tarptautinėse varžybose jau dabar, – nusišypsojo D.Karalienė, prisipažinusi jaučianti jaudulį prieš varžybas. – Tačiau stengiuosi į tai pažiūrėti kiek filosofiškai. Nusiteikiu, kad kiekvienas startas – tai galimybė padaryti kitaip ir geriau“.

Pasaulio irklavimo taurės I-ajame etape D.Karalienė irklavo vienvietę. Gegužės pabaigoje Belgrade (Serbija) vykusioje regatoje lietuvė B finale finišavo antra.

Moterų vienvietę šįkart irkluos Viktorija Senkutė, vyrų – Mindaugas Griškonis, vyrų porinių dviviečių valčių klasės lenktynėse dalyvaus Dovydas Nemeravičius ir Armandas Kelmelis, pavienę dvivietę irkluos Mantas Juškevičius ir Povilas Stankūnas, vyrų porinę keturvietė – Dominykas Jančionis, Aurimas Adomavičius, Giedrius Bieliauskas ir Žygimantas Gališanskis.

Vyrų porinė keturvietė sublizgo bronza I-ajame pasaulio taurės etape.

Tuomet yrininkas D.Jančionis džiaugėsi pasiektu rezultatu, tačiau sakė, kad viskas gali būti dar geriau.

„Nuotaikos dabar geros, – prieš startą Liucernoje sakė D.Jančionis. – Po pirmojo pasaulio taurės etapo vyko intensyvios treniruotės, tikslas – kuo didesnis greitis. Šiek tiek „apsičiupinėjome“, ką spėjome nuveikti, per „Gintarinių irklų“ regatą. Nuveiktu darbu tikrai galime pasidžiaugti. Spėjome pataisyti ir technines klaidas. Darbo rezultatą, žinoma, pamatysime jau Liucernoje“.

Sulaukęs klausimo apie lūkesčius, D.Jančionis net nebandė slėpti: „Reikia medalių“.

Kiek nuraminti įgulos partnerio suskubo Ž.Gališanskis.

„Medalių gal ir reikia visada, bet stengiamės į šią regatą žvelgti kaip į žvalgybą, – sakė irkluotojas. – Liucernoje bus kur kas daugiau komandų negu I-ajame pasaulio taurės etape, lenktyniausime su įgulomis, su kuriomis šį sezoną to daryti dar neteko. Apsižvalgysime, kad galėtume pradėti ruošti namų darbus prieš artėjantį Europos čempionatą“.

Priminsime, kad Europos irklavimo čempionatas šiemet vyks rugpjūčio 11–14 dienomis Miunchene (Vokietija).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.