EUROLYGA 2023

Traumos pakirstas Rafaelis Nadalis priverstas trauktis iš Vimbldono turnyro

Įplyšusio pilvo raumens traumą patyręs vienas geriausių visų laikų planetos tenisininkų Rafaelis Nadalis (ATP-4) priverstinai traukiasi ir Vimbldono teniso turnyro.

R. Nadalis.<br>Zuma/Scanpix nuotr.
R. Nadalis.<br>Zuma/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-07-07 21:33, atnaujinta 2022-07-07 22:02

Apie šį spendimą 36-erių sportininkas prakalbo ketvirtadienį vakare Lietuvos laiku. Penktadienį ispanas turnyro pusfinalyje turėjo susikauti su australu Nicku Kyrgiosu (ATP-40).

Rafa kęsdamas skausmus kovėsi dar nuo pat Jungtinėje Karalystėje vykstančio teniso turnyro starto. Su paūmėjusiomis traumos bėdomis R.Nadalis susidūrė trečiadienį vykusiame ketvirtfinalyje, kuriame po atkaklios kovos palaužė Taylorą Fritzą (ATP-14).

„Turiu pasitraukti iš turnyro. Vakar visi matė, kad mane kankina pilvo skausmas. Man plyšo jo raumuo“, – ketvirtadienį teigė legendinis tenisininkas.

Lrytas.lt primena, kad R.Nadalis šiemet laimėjo anksčiau vykusius „Grand slam“ turnyrus – „Australian Open“ ir „Roland Garros“. Vis dėlto titulu užbaigti Vimbldono „Didžiojo kirčio“ turnyro jam nepavyko.

Per savo karjerą R.Nadalis iš viso yra iškovojęs net 22 „Didžiojo kirčio“ titulus. Pagal šį pasiekimą ispanui neprilygsta joks kitas tenisininkas.

Be kovos į Vimbldono teniso turnyro finalą patekęs N.Kyrgiosas jame susikaus su Novako Džokovičiaus (ATP-3) ir Camerono Norrie (ATP-12) poros nugalėtoju.

Savo varžovo sekmadienio dvikovoje lauksiantis 27-erių australas jau dabar žengė istorinį žingsnį karjeroje. Iki tol N.Kyrgiosas nebuvo nė karto patekęs teniso „Didžiojo kirčio“ turnyro finalą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.