EUROLYGA 2023

Startuoja Pasaulio lietuvių sporto žaidynės: žiūrovų lauks ne tik varžybos, bet ir kitos pramogos Bus siekiama Lietuvos rekordo

Šiandien Druskininkuose startuoja penkerius metus lauktos Pasaulio lietuvių sporto žaidynės. Keturias dienas truksiančiame renginyje daugiau nei 3 tūkst. sportininkų mėgėjų iš 26 šalių varžysis net 27 sporto šakose. Žaidynių metu išvysime Brolius Lavrinovičius, Tadą Juodsnukį, Paulių Mikolaitį-Paul de Miko, Vido Bareikio koncertą, šviesų ir lazerių šou, bus siekiama Lietuvos rekordo.

Broliai Lavrinovičiai.<br>T. Bauro nuotr.
Broliai Lavrinovičiai.<br>T. Bauro nuotr.
V.Bareikis.<br>V.Skaraičio nuotr.
V.Bareikis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 14, 2022, 9:46 AM

Liepos 14–17 dienomis lietuviai iš įvairių pasaulio šalių susirungs lengvosios atletikos, plaukimo, tinklinio, teniso, badmintono, futbolo, šachmatų, petankės, golfo, boulingo, šiaurietiško vaikščiojimo, kalnų slidinėjimo ir daugelio kitų sporto šakų varžybose. Kovos vyks įvairiose Druskininkų vietose, todėl žaidynių interneto svetainėje pristatytas sporto rungčių žemėlapis.

Populiariausia žaidynių sporto šaka yra krepšinis, todėl Druskininkuose vyks net du jo turnyrai – 5x5 ir 3x3. Iš viso krepšinio aprangą apsivilks 444 žaidėjai, o vienoje iš komandų varžysis nuomonės formuotojas Paulius Mikolaitis-Paul de Miko, atlikėjas Tadas Juodsnukis bei broliai Darjušas ir Kšištofas Lavrinovičiai, kurie be krepšinio, panašu, negali gyventi net ir baigę profesionalų karjeras.

Nors oficiali žaidynių atidarymo ceremonija įvyks penktadienį, sporto varžybos ir kultūrinė programa prasidės jau nuo ketvirtadienio. Ryte Jungtinės Karalystės lietuvių dviratininkų komanda bus išlydėta į kelionę aplink Lietuvą, o pirmosios dienos vakare visi kviečiami į tradicinę lietuvišką vakaronę su šokėjais, liaudies muzikantais, dainininkais ir žaidimais.

Penktadienio vakarą suplanuota iškilminga žaidynių dalyvių eisena „Aš – Lietuva“ su 250 m. Lietuvos vėliavos nešimu, o po jos Pramogų aikštės scenoje įvyks Pasaulio lietuvių sporto žaidynių atidarymo ceremonija. Žaidynių startą vainikuos atlikėjo Vido Bareikio koncertas, šviesų ir lazerių šou bei vakarėlis su DJ muzika.

„Su sportu draugauju nuo vaikystės, o šiuo metu esu aktyviame karate kiokušin kelyje, esu šio kovos meno treneris, tad sportiniai principai man yra tikrai artimi. Puikiai žinau, ką reiškia siekti pergalės, kiek pastangų tai reikalauja ir ką tai duoda asmeniniam tobulėjimui“, – sako Vidas Bareikis.

„Taip pat mėgstu stebėti, kaip varžosi kiti, nes sportininkų motyvacija ir pastangos visuomet įkvepia. Progą pabūti Pasaulio lietuvių sporto žaidynėse turėsiu pirmą kartą, tad nekantrauju patirti šventės, į kurią susirinks tūkstančiai sporto entuziastų, atmosferą. Kviečiu visus ją patirti drauge ir nepraleisti nuotaikingo koncerto“, – priduria penktadienio vakarą Druskininkuose pasirodysiantis atlikėjas.

Šeštadienį pramoginę žaidynių dalį pratęs išskirtinis reginys – Lietuvos atsispaudimų nuo žemės rekordo siekimas. Tokiam iššūkiui Pasaulio lietuvių sporto žaidynių proga ryžosi daugelio atsispaudimų rekordų savininkas, Didžiosios Britanijos lietuvis Rolandas Žukauskas. Galimo naujo rekordo liudininkais bus galima tapti nuo 12 val. Druskininkų Pramogų aikštėje.

Besidomintys pasaulio lietuvių sporto ištakomis ir perspektyvomis šeštadienį popietę taip pat kviečiami į mokslinę konferenciją „Pasaulio lietuvių sporto istorija ir ateities vizija“. Vakare šventės dalyviams koncertuos grupė „Giunter Perccusion“, o linksmybes pratęs DJ muzika.

Sekmadienį žaidynes užbaigs „Pasaulio lietuvių sporto forumas“, žaidynių nugalėtojų apdovanojimų bei žaidynių uždarymo ceremonijos. Susirinkusiems koncertuos atlikėjas Justinas Lapatinskas.

Pasaulio lietuvių sporto žaidynės pirmą kartą surengtos dar 1938 metais Kaune ir tuomet vadinosi „Lietuvos tautine olimpiada“. Vėliau žaidynės nevyko 40 metų, tačiau 1978-aisiais atgaivintos Toronte, vėliau vyko Čikagoje, Adelaidėje, o nuo 1991 metų kas ketverius metus rengiamos Lietuvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.