EUROLYGA 2023

R. Meilutytės rekordus gerinusi S. Plytnykaitė pašalinta iš jaunimo olimpinės rinktinės: Plaukimo federacija pradėjo tyrimą

15-metė plaukikė Smiltė Plytnykaitė teigiamomis spalvomis sužibo 2019-aisiais, kuomet pagerino du Rūtai Meilutytei priklaususius rekordus mergaičių iki 13 metų varžybose, tačiau praėjusią savaitę Lietuvos plaukimo federacija (LPF) oficialiai pranešė, kad kylanti plaukimo žvaigždutė dėl drausmės pažeidimų yra pašalinta iš Europos jaunimo olimpinio festivalio rinktinės.

 Smiltė Plytnykaitė.<br>Tautvydo Juknevičiaus nuotr.
 Smiltė Plytnykaitė.<br>Tautvydo Juknevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 18, 2022, 11:20 AM, atnaujinta Aug 2, 2022, 9:23 AM

Generalinis sekretorius Justas Achramavičius informavo Vykdomojo komiteto narius apie jaunimo rinktinės vyr. trenerio Pauliaus Andrijausko pateiktą informaciją dėl sportininkų drausmės pažeidimų čempionato Otopenyje (Rumunija) metu.

Šešiems VK nariams balsavus už ir vienam prieš, buvo nutarta dėl drausmės pažeidimų šalinti S.Plytnykaitę iš Europos jaunimo olimpinio festivalio rinktinės.

Vykdomasis komitetas taip pat nutarė sudaryti komisiją, kuri atliks vidinį tyrimą ir pateiks išvadas apie sportininkų elgesį Europos jaunimo čempionato metu, įvertins rinktinės trenerių darbą ir atsakomybes bei pateiks siūlymus, kaip ateityje išvengti panašių situacijų“, – rašoma oficialiame LPF puslapyje.

Portalas lrytas.lt susisiekė su J.Achramavičiumi, kuris detaliau apie incidentą kalbėti atsisakė teigdamas, kad šiuo metu vyksta komisijos tyrimas, po kurio bus pranešta apie išvadas.

Tiesa, generalinis sekretorius atskleidė, kad minėtame čempionate Otopenyje drausmę pažeidė ne tik S.Plytnykaitė, bet ir daugiau sportininkų.

Nepaisant to, nuspręsta nubausti tik S.Plytnykaitę. Lrytas.lt žiniomis, sportininkės pusė tokį LPF sprendimą vadina „susidorojimu“.

Posėdžio metu taip pat buvo tvirtinama pasaulio jaunimo plaukimo čempionato, kuris vyks Limoje (Peru) rugpjūčio 30 – rugsėjo 4 dienomis, komandos sudėtis.

Nuspręsta, kad į čempionatą deleguojami: Danijilas Pancerevas, Tomas Lukminas, Danielis Kvederis, Rokas Jazdauskas, Kirilas Stepanovas, Silvija Statkevičius.

Sužibo pagerinusi R. Meilutytės rekordą

2019-aisiais vyko tarptautinės plaukimo varžybos Breste (Baltarusija), kuriose S.Plytnykaitė pagerino net du R.Meilutytei priklaususius rekrodus.

Jaunoji plaukikė varžybose pelnė auksą 100 m plaukimo krūtine rungtyje ir pasiekė ne tik naują čempionato, bet ir šalies mergaičių iki 13 m. rekordą – 1 min. 12,28 sek. (ankstesnis priklausė R.Meilutytei – 1.13,65).

Sidabro medalius S.Plytnykaitė iškovojo 50 m plaukimo laisvu stiliumi (27,20) ir 50 m plaukimo krūtine (33,85) rungtyse.

Bronza lietuvei atiteko 200 m krūtine distancijoje (2,41,22) ir 100 m plaukimo kompleksiniu būdu rungtyje, kurioje Smiltė užfiksavo dar vieną Lietuvos mergaičių (iki 13 m.) rekordą – 1 min. 6,87 sek., kuris anksčiau priklausė R.Meilutytei (1.07,39).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.