EUROLYGA 2023

Palangoje vykusio teniso turnyro finale – įnirtinga šeimų dvikova

Praėjusį savaitgalį Palangoje surengtas dvejetų turnyras „Kia taurė '22“ tapo masiškiausiu interneto platformos ir turnyrų organizatoriaus „Teniso Namai“ kada nors Lietuvoje surengtu dviejų dienų turnyru. Net 132 tenisininkai ir tenisininkės čia varžėsi dėl apdovanojimų 8 skirtinguose divizionuose – 4 vyrų, 2 moterų ir 2 mišrių dvejetų.

Palangoje vykusio teniso turnyro finale – įnirtinga šeimų dvikova.<br> Michailo Levino nuotraukos.
Palangoje vykusio teniso turnyro finale – įnirtinga šeimų dvikova.<br> Michailo Levino nuotraukos.
Palangoje vykusio teniso turnyro finale – įnirtinga šeimų dvikova.<br> Michailo Levino nuotraukos.
Palangoje vykusio teniso turnyro finale – įnirtinga šeimų dvikova.<br> Michailo Levino nuotraukos.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 20, 2022, 11:06 AM

Įtemptas stipriausiojo pagal pajėgumą Masters diviziono finalas kartu priminė šeimų turnyro dvikovą. Mat jame susikovė klaipėdiečiai tėvas ir sūnus Raimondas ir Mantas Griciai bei iš Vilniaus atvykę tėvas ir sūnus Tadas (vyr.) ir Tadas Tarasevičiai. Turnyro nugalėtojų taurė šį kartą liko pajūryje: lemiamame susitikime klaipėdiečiai triumfavo 6:3 7:5.

„Puikus turnyras, daug stiprių varžovų, gerų mačų. Ir, aišku, puiki nuotaika po laimėto finalo. Sakyčiau, psichologiškai buvome kiek tvirtesni, lemiamais momentais laimėjome svarbiausius taškus. Mūsų pasitikėjimas savimi gerokai išaugo po per kraujus laimėto pusfinalio. Lemiamame jo taibreike atsilikome 5:8, tačiau tuomet laimėjome 5 taškus iš eilės“, – pasakojo R. Gricius.

Jo sūnus Mantas jau aštuonerius metus Klaipėdoje dirba teniso treneriu, o jaunesnysis Tadas Tarasevičius dar ne taip seniai medžiojo ATP taškus „Futures“ serijos turnyruose. Ar nesunku gerokai solidesnio amžiaus tėvams žaisti prieš dar neseniai profesionaliai sportavusį jaunimą?

„Žinoma, kad lengva nėra. Ypač pradžioje, kol apsipranti su jų smūgių greičiu. Aišku tai, kad tiek aš, tiek, matyt, ir vyresnysis Tarasevičius, laikas nuo laiko vis dar pažaidžiame su savo sūnumis, padėjo. Tie greičiai mums nebuvo nauji. O šiaip laimėti su savo sūnumi yra dvigubas džiaugsmas. Iš karto po turnyro Palangoje su Mantu sutarėme, kad šiemet kartu dalyvausime dar bent keliose varžybose“, – šypsojosi klaipėdietis.

Vyrų Top diviziono nugalėtojais tapo Povilas Marcinkevičius ir Airidas Uosis, antrajame divizione triumfavo Tomas Barysas ir Donatas Bingelis, o trečiajame – Vytautas Binkauskas ir Petras Ličkus.

Moterų Top diviziono čempionių titulą iškovojo Milda Mozūraitė ir Radvilė Zeikutė, o antrame divizione pajėgiausios buvo Adelė Gricienė ir Dainas Uldukienė. Pajėgiausiame mišrių dvejetų divizione niekas neprilygo Inesai Narkutei ir Arnui Zilniui, o antrame – Juditai Eidukaitienei ir Lukui Linkui.

Palangoje vykęs turnyras „Kia taurė '22“ buvo antrosios „Teniso Namai“ vasaros turnyrų serijos varžybos šiais metais. Birželio mėnesį analogiškas turnyras vyko Birštone, o rugpjūčio 13–14 d. tenisininkų karavanas patrauks į Dzūkiją. Druskininkuose vyks mero taurės varžybos.

„Teniso Namai“ yra didžiausia tenisininkus jungianti interneto platforma ir turnyrų organizatorius Lietuvoje, vienijantis per 5 tūkstančius šio sporto mėgėjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.