EUROLYGA 2023

Kanadoje šoko nuojauta – atsirado faktai apie grupinį išprievartavimą per pasaulio jaunimo ledo ritulio čempionatą

Penktadienį Kanados ledo ritulio federacija paskelbė, kad turi tam tikros informacijos apie galima grupinį išprievartavimą per 2003 metais šioje šalyje vykusį pasaulio jaunimo čempionate. Federacijos pareiškimas dėl šio incidento jau išplatintas šios organizacijos internetinėje svetainėje. Kol kas neaišku, kokios valstybės komandos žaidėjai yra kaltinami grupinę prievarta, tačiau detalės gali greitai paaiškėti.

Kanadoje gali kilti didelis skandalas po žinių apie 2003 metais įvykusį grupinį išprievartavimą.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Kanadoje gali kilti didelis skandalas po žinių apie 2003 metais įvykusį grupinį išprievartavimą.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 23, 2022, 11:36 AM, atnaujinta Jul 23, 2022, 11:37 AM

Apie galimą nusikaltimą sužinota tik po 19 metų. Apie grupinį prievartos aktą pranešė žurnalistas Rickas Westheadas, pakalbėjęs su įvykio liudininkais.

„Kanados ledo ritulio federacija sužinojo apie tariamą grupinę seksualinį prievartą per 2003 metais vykusį jaunimo čempionatą, kuriame dalyvavo 2002–2003 m. nacionalinių jaunių komandų nariai.

Tai sužinojome susisiekę su Ricku Westheadu iš „TSN/CTV National News“ kanalo, kuris pateikė nerimą keliančius tariamo incidento faktus. Ponas R.Westheadas informavo, kad po interviu su kanados parlamento nariu konservatoriumi Johnu Nateriu, kuris turi tokią pačia arba panašią informaciją, jis dar pasikalbėjo su keliais liudininkais, kurie jam pateikė aiškius grupinio išprievartavimo aprašymus.

Federacija nedelsdama susisiekė su Halifakso regiono policija, nes Halifaksas buvo vienas iš 2003 m. IIHF pasaulio jaunių čempionato rengėjų. Federacija yra pasiryžusi padaryti galą tylos kultūrai ledo ritulyje.

Štai kodėl mes viešai raginame visus, žinančius apie šį incidentą, pranešti policijai ir aiškiai pranešame, kaip sužinojome apie šį tariamą užpuolimą ir kokių veiksmų imamės, kad jis būtų išaiškintas.

Manome, kad tariamą 2003 m. incidentą turėtų ištirti valdžios institucijos, todėl raginame policiją pradėti šios nerimą keliančios situacijos tyrimą.

Viešiai raginame visus, žinančius apie šį incidentą, pranešti policijai“, – sakoma federacijos pranešime.

2003 metais pasaulio jaunimo čempionatas vyko Kanados Halifakso mieste. Tuomet finale Rusijos rinktinė rezultatu 3:2 nugalėjo turnyro šeimininkus kanadiečius, o labiausiai prie pergalės prisidėjo NHL vis dar žaidžiantis rusas Aleksandras Ovečkinas.

Kitų metų pasaulio jaunimo čempionatas turėjo vykti Rusijos Novosibirsko ir Omsko miestuos, tačiau dėl Rusijos invazijos ir karo su Ukraina, iš agresoriaus buvo atimtos pirmenybės, jų bei parankinės Baltarusijos komandos ir rinktinės negali niekur dalyvauti. Pas rusus turėjęs vykti čempionatas perkeltas į Kanadą ir šis galimas prievartos aktas gali turėti neigiamos įtakos organizatoriams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.