EUROLYGA 2023

Ukrainoje žuvo užsienio legione kariavęs tituluotas lenkų MMA kovotojas

Lenkijos mišrių kovos menų organizacija „MMA Polska“ pranešė, kad Ukrainoje kare su rusų okupantais žuvo Lenkijos kovotojas Tomaszas Walentekas.

Lenkijos MMA Polska organizacija pranešė, kad Ukrainoje kare su rusų okupantais žuvo Lenkijos mišrių kovos menų kovotojas Tomekas Valentekas. <br> twitter.com nuotr.
Lenkijos MMA Polska organizacija pranešė, kad Ukrainoje kare su rusų okupantais žuvo Lenkijos mišrių kovos menų kovotojas Tomekas Valentekas. <br> twitter.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 24, 2022, 4:38 PM, atnaujinta Jul 25, 2022, 7:25 AM

„Su dideliu liūdesiu gavome informaciją apie Tomeko, kuris būdamas Lenkijos savanoriu kovojo Ukrainos tarptautinės gynybos legione, žūtį“, – rašoma organizacijos pranešime.

T.Walentekas varžėsi ne viename Lenkijos MMA turnyrų ir yra laimėjęs antrąjį Glivicuose surengtą MMA čempionatą.

Nors plačiau apie lenko mirtį neskelbiama, tačiau žinoma, kad jis ir tarptautinis legionas kovoja Donbase ir galimai T.Walentekas žuvo vykdydamas užduotį, rusams apšaudžius legiono pozicijas artilerija.

Ukrainos pusė ir legiono vadovas Ruslanas Mirošničenka pranešė, kad kelios dienos prieš taip pat žuvo du amerikiečiai, kanadietis bei švedas.

Kovotojo mirtį patvirtino ir Kamilas Paczuskis – vienas iš „Uniq Fight Club“ trenerių, kuriame T.Walentekas treniruodavosi.

„Jis būdavo treniruotėse. Žinoma, aš jį pažįstu, bet negaliu sakyti, kad buvau jo asmeniniu treneriu, nes jis labiau treniravosi individualiai ir į klubą ateidavo nereguliariai, – interviu sakė K.Paczuskis. – Tačiau jis dalyvavo varžybose“.

„Titulas Glivicuose jam buvo didžiulės svajonės išsipildymas ir labai svarbus karjerai. Tomekas buvo kuklus, tylus vaikinas, tačiau geras kovotojas ir kietas vyrukas.

Jis pasirinko savo kelią ir ėjo su giliu įsitikinimu, kad jo sprendimas buvo teisingas“, – sakė MMA treneris Pavelas Jay'us.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.